DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Marko elárulta: Ricciardo visszatérhet a Red Bullhoz

A Red Bull F1-es tanácsadója egy interjúban árulta el, hogy az ausztrál jövőre a harmadik pilótájuk lesz – igaz, elsősorban promóciós eseményeken és nagyköveti szerepben számítanak rá.

Daniel Ricciardo a hétvégi Abu Dhabi Nagydíj után távozik a McLarentől és egyúttal a Formula-1-es mezőnyből is, ám többször is hangsúlyozta, hogy 2024-ben szeretne újra a rajtrácson állni. Ennek kapcsán pedig hosszú ideje rebesgetik, hogy tartalékosként igazolhat egy élcsapathoz: mindenekelőtt a Mercedest és a Red Bullt hozták szóba vele kapcsolatban, s az utóbbi hetekben különösen utóbbit pletykálták fő opciónak.

Nos, a szezonzáró első szabadedzése után maga Helmut Marko, a Red Bull F1-es tanácsadója erősítette meg, hogy Ricciardo visszatér hozzájuk – igaz, a szakember szavai alapján elsősorban promóciós eseményeken és nagykövetként számítanak az ausztrálra:

ricciardo-redbull-2022-f1



„Ricciardo lesz a harmadik versenyzőnk. Rengeteg szponzorunk van, kell bemutatókat és egyebeket csinálnunk, úgyhogy természetesen ő az egyik legnevesebb és legmegfelelőbb erre” – fogalmazott Marko a Sky Germanynek.

Hivatalos bejelentést tehát még nem tett ugyan a csapat, de Marko szavai alapján már biztosra vehető, hogy Ricciardo visszatér a Red Bullhoz, ahol 2014 és 2018 között versenyzett, s ahol a nyolc eddigi nagydíjgyőzelméből hetet is szerzett. A tanácsadó ugyanakkor ebben az interjúban azt is elárulta, hogy továbbra is Liam Lawson lesz majd a Red Bull és az AlphaTauri hivatalos tartalékpilótája – miközben emellett még a japán Super Formulában fog versenyezni.

Ricciardo kapcsán emlegették még a Mercedest is, oda viszont az utóbbi napokban a Haastól távozó Mick Schumachert kezdték rebesgetni tartalékosnak.

FRISSÍTÉS: Később Marko pontosított, s elmondása szerint csak feltételes módban beszélt Ricciardo leigazolásának lehetőségéről, mivel még nem írták alá vele semmit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: