DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hill: Láthatjuk még Vettelt a Formula-1-ben

Vasárnap elbúcsúztatták Sebastian Vettelt a száguldó cirkusz résztvevői. Sok más szakértővel együtt azonban Damon Hill is úgy véli, hogy a négyszeres világbajnok német még vissza fog térni.

Akár pilótaként sem lenne ebben semmi rendkívüli, hiszen Fernando Alonso és Michael Schumacher is több év kihagyás után érkezett meg újra az F1 mezőnyébe. Igaz, a hétszeres világbajnok német legendának már soha nem ment ugyanúgy, mint 2006-os (első) visszavonulása előtt, de még mindig tényező tudott maradni, Alonso pedig most is szélvészgyors.

Vettel pontszerzéssel búcsúzott, de vajon mennyi időre? „Biztos, hogy nem utoljára láttuk Vettelt a paddockban. Valamilyen formában biztosan vissza fog térni a Formula-1-be Sebastian Vettel. Nagy az érdeklődés iránta, óriási részben vett részt ebben a sportban. Érezhető, hogy valamilyen pozícióban vissza fog jönni kicsit később” – ecsetelte véleményét az 1996-os világbajnok az F1 Nation podcastjében.

Vettel elköszönt, de Hill is úgy érzi, hogy nagyon nem véglegesen


„Most viszont egyelőre egy kis szabadidőre van szüksége, ez volt a saját tapasztalatom is annak idején, amikor elköszöntem. A Formula-1-en keresztül az ember egészen jól rálát a világra, de igazából csak egy kis szeletét látja, amikor még versenyez. A száguldó cirkuszból az embernek nincs túl sok ráhatása a világra.”

„A világ összes problémáinak megoldására végképp nincsenek lehetőségeink. Most, hogy visszavonult Vettel, hirtelen sokkal több lesz a szabadideje, amit a családjával is tölthet. A 2023-as szezon kezdetekor úgy fog felébredni, hogy szabad ember, de ugyanakkor kicsit ijesztő érzés is lesz benne. Ő még mindig nagyon fiatal. Én 40 évesen hagytam abba, ő pedig mindössze 35, tényleg nagyon fiatal” – tette hozzá Hill.

Mi milyen formában tudjuk elképzelni, hogy Vettel egy-két év múlva visszatérjen a száguldó cirkuszba?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: