DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner: Céltáblával a hátunkon mászkáltunk

A Red Bull csapatfőnöke szerint nehéz lesz visszaépíteniük a rajongók bizalmát a túlköltekezés miatt, sokszor pedig azt érezte, hogy ők váltak a szurkálódások célpontjává.

Szinte páratlanul sikeres volt idén a Red Bull csapata, hiszen az osztrák istálló két versenyzője, Sergio Perez és Max Verstappen 17 versenyt nyertek meg a 22-ből, elhódították a konstruktőri világbajnoki címet, az egyéni sikert elkönyvelő Verstappen pedig egymaga 15 futamot nyert 2022-ben, ami új rekord az egy szezonon belül aratott győzelmek számában.

Ugyanakkor sötét napokat is megéltek a szezon során az energiaitalosok, hiszen elvesztették alapítójukat, Dietrich Mateschitzet, valamint a 2021-es költséglimit átlépése miatt kaptak hideget-meleget a rajongóktól, ráadásul a szélcsatornás idejüket is korlátozták és pénzbüntetést is kiszabtak rájuk.



Christian Horner csapatfőnök a Formula.hu jelenlétében beszélt a mögöttük hagyott szezon nehézségeiről: „Számítottunk rá, hogy előbb vagy utóbb valakinél be fog telni a pohár. Minél magasabban vagy, annál többen szegezik rád a kést” – kezdte a csapatfőnök.

„A leggyorsabb módja annak ,hogy megutáltasd magad a paddockban az, ha sorra nyered a versenyeket. Mi csak egy energiaital-gyártó cég leányvállalata vagyunk, gyári háttérrel és komoly múlttal rendelkező csapatok ellen versenyzünk, ez pedig néhány ellenfelünknek nem nyeri el a tetszését.”

Mindazonáltal, hogy ők kerültek Horner szerint az utálkozás középpontjába idén, el tudja fogadni, hiszen amilyen gyorsan kialakult velük szemben az ellenszenv, ez ugyanolyan gyorsan meg is fordulhat: „Úgy éreztem, hogy a pálya mellett sokszor egy céltáblával a hátunkon mászkáltunk. Néha ez okozott nehézségeket, de hát a Formula-1 már csak ilyen.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: