DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Új F1-es csapatok érkezhetnek, Fittipaldi agyvérzése, Schumacher kirúgása – csütörtök hírei

Nem Sainz miatt esett ki végül Abu Dhabiban Hamilton, Hülkenberg nem sajnálja Schumachert, meglepő, ki szerint látjuk még Vettelt a Formula-1-ben. Ezek voltak november 24. hírei a Formulán.

Új Formula-1-es csapatok a láthatáron. A Formula.hu információi szerint az Andretti Autosport mellett még további két érdeklődő van jelen, akiknek életképes projektjük van. A részletekről itt írtunk.

Mick Schumacher nyilvános helyen tudta meg, hogy jövőre nem lesz a Haas tagja: a Bild szerint Abu Dhabiban, a szálloda előcsarnokában közölte vele a rossz hírt Günther Steiner. A német sajtóhírről itt olvashattok.



Nico Hülkenberg nem sajnálja honfitársát. A Haas csapatához érkező német pilóta szerint a játék részéhez tartozik, hogy egy tapasztalt pilóta vált egy rutintalanabbat. Hülkenberg szavairól itt írtunk.

Mattia Binotto annak ellenére is pozitívan értékelte a 2022-es idényt, hogy különböző hibák miatt hamar kiszálltak a világbajnoki címért folytatott harcból. A Ferrari csapatfőnöke 7,5-8 pontot adott az istálló idei teljesítményére – indoklását itt találjátok.

Még az Abu Dhabi Nagydíj kapcsán is maradt mára egy hír: a Carlos Sainz ellen küzdő Lewis Hamilton Mercedesének alja nagy ütést kapott ugyan az első körös ugratás során, de a csapat állítja: nem volt köze a brit műszaki hibájához.

Otmar Szafnauer csapatvezető úgy véli, erősebb lesz így a jövő évi felállásuk, hogy elveszítették az Oscar Piastri-ügyet a McLarennel szemben: Pierre Gasly rutinosabb és gyorsabb is szerinte. A csapatvezető arról is beszélt, reméli, hogy a jövő évi szezonban nem jelent majd gondot az Alpine pilótapárosának múltbéli ellenségeskedése, és hogy a franciák tiszta lappal indíthatják a szezont. Ez a nyilatkozata itt található meg.

Előfordulhat-e, hogy nem idén láttuk utoljára az F1-ben Sebastian Vettelt? Vannak, akik úgy vélik, hogy a pilóta egy-két év múlva visszatérhet – olyanok is, akikről nem is gondolnánk… Erről itt írtunk.

Jövőre a Red Bull harmadik pilótájaként folytatja Daniel Ricciardo, aki szerint azért kellett távoznia a Formula-1-ből, hogy újra megtalálhassa a sport iránti szeretetét: egy friss interjúban elmagyarázta távozásának mozgatórugóit. Eközben Nico Rosberg értetlenül áll az ausztrál versenyző karrierjének alakulása előtt, hiszen néhány éve még a bajnoki címre is esélyesnek tartották. A 2016-os világbajnok ezt mondta.

Pedro de la Rosa, az Aston Martin istálló idén kijelölt nagykövete szerint Alonso motivációja páratlan a Formula-1 mezőnyében, hihetetlen számára, hogy honfitársát mennyire fűti a versenyzés szeretete. „Fernando nem normális” – fogalmazott a spanyol.

Barátként viselkednek egymással a mezőny tagjai Alex Albon szerint. A brit-thai pilóta ezt az Abu Dhabiban szervezett közös vacsorával kapcsolatban mondta el, amiről elárult még pár részletet.

A Formula-1 népszerűsége egyre nagyobb az amerikai piacon, amit a közvetítő ESPN számai is hűen bizonyítanak. A médiahálózat összesítette az ESPN, ESPN2 és ABC csatornák nézettségét – az eredmények itt találhatók.

Megdöbbentő részletet árult el Pietro Fittipaldi öccséről, Enzóról: agyvérzés miatt kellett megműteni tavaly dzsiddai F2-es balesete után. Nyilatkozata itt olvasható.

A NASCAR-ral kapcsolatban is napvilágot kapott egy izgalmas hír: jelentős terjeszkedésebe kezdene és akár világbajnokságot is rendezne a sorozat – részletek itt.

Huszonkettedik és utolsó alkalommal jelentkezett a Formula Podcast futamértékelő adása, a fókuszban a búcsúzó Vettel mellett a verseny főszereplői, valamint a mezőny távozói és érkezői. Aki még nem hallgatta meg, lent pótolhatja a hiányosságot! 

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: