DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

De la Rosa: Fernando nem normális

Pedro de la Rosa, az Aston Martin istálló idén kijelölt nagykövete szerint Alonso motivációja páratlan a Formula-1 mezőnyében, hihetetlen számára, hogy honfitársát mennyire fűti a versenyzés szeretete.

A volt spanyol pilóta másfél hónappal ezelőtt vált a csapat tagjává, hatáskörébe a tanácsadói tevékenység és különböző kommunikációs feladatok tartoznak. De la Rosa már több ízben is dolgozott a kétszeres világbajnok mellett, 2007-ben a McLaren, a 2013-as és 2014-es szezonok során pedig a Ferrari tesztpilótájaként segítette Alonso munkáját. Az exversenyző számára döbbenetes a 41 éves honfitársnál látott motiváció.

„Felkészültség, motiváció, hozzáállás, elvárások, ő egy született versenyző” – idézte de la Rosa szavait a PlanetF1. A csapat nagykövete a szezonzárót követően érkezett meg az Abu Dhabi Nagydíj helyszínére a szokásos évzáró tesztre. Éppen Alonso üléspróbájára toppant be az istállóhoz, akin azt látta, hogy ugyanolyan lelkesen várja az új kihívást, mint 2007-ben a McLarennél.



„Azt mondanám, hogy a motivációja ugyanolyan, vagy még több is, mint 15 évvel ezelőtt. Ez az ami igazán lenyűgöz Fernandóban, mert vitatkozhatunk a sebességéről meg mindenről, de a motivációja, a hozzáállása a végén az, ami a legnagyobb különbséget jelenti bármelyik sportembernél, különösen ennyi idősen” – mondta a spanyol, aki pályafutása során egyszer állhatott dobogóra, melyet Magyarországon tehetett meg.

„Én már biztosan abbahagytam volna, ha olyan rendszeresen ültem volna autóban, mint ő” – hasonlította saját mentalitását a kétszeres világbajnokéhoz. „De az ő esetében más. Fernando nem normális. Ő egy rendkívül motivált ember. Amikor egy hétvégén nem ül versenyautóban, felhív engem, hogy szeretne egy 24 órás versenyt szervezni itt, Dubajban” – mesélte de la Rosa, aki próbálta felhívni honfitársa figyelmét arra, hogy a szezon most ért véget, így valószínűleg minden versenyző inkább pihenne.

„Szóval ilyen Fernando, és azt gondolom, hogy ez gyönyörű vele kapcsolatban – ő más. Úgy látszik, hogy nem tud betelni az autóversenyzéssel.” – összegezte gondolatait az Aston Martin nagykövete.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: