DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Kicsit vissza kellett lépnem

Jövőre a Red Bull harmadik pilótájaként folytatja Daniel Ricciardo, aki szerint azért kellett távoznia a Formula-1-ből, hogy újra megtalálhassa a sport iránti szeretetét.

Sorozatos gyenge eredmények után a McLaren felbontotta Daniel Ricciardo szerződését, helyére pedig a 2021-es Formula-2-es bajnok Oscar Piastrit szerződtette a következő szezonra. Ricciardo az ausztrál Speedcafe.com-nak nyilatkozva elmondta, milyen okok álltak a wokingiaktól való távozása, és régi csapatához, a Red Bullhoz való visszatérése mögött.

„Ezáltal továbbra is be leszek vonva az F1-be, és közben arra is lesz lehetőségem, hogy megtegyem a szükséges lépést hátra. A szezon második felében rájöttem, hogy kicsit vissza kell lépnem, újjáépítenem magam, újrakezdeni az egészet, és megtalálni a sport iránti szeretetemet. Ezen a szinten, ha ez nincs meg, az nem jó se nekem, se a körülöttem lévőknek. Nem azt mondom, hogy elvesztettem, de félek, hogy el fogom” – mondta az ausztrál.



A konstruktőri világbajnok csapat kötelékeibe négy év után visszatérő versenyző kiemelte, hogy a Formula-1-gyel járó életstílus gyakran megterhelő lehet, és ő csakis a maximumot szeretné adni.

„Megtisztelő itt lenni, de emellett megerőltető is. Igen, nagyon jók vagyunk abban, amit csinálunk, de mi is emberek vagyunk, néha elfáradunk és kimerülünk. És ilyen magas szinten ez veszélyes lehet, hiszen nem nyújthatod csupán a 99 százalékodat. Attól tartottam, hogy nem tudok a lehető legjobban teljesíteni, ha maradok még egy évet.”

Ricciardo elmondása szerint sokat tanulhat a Red Bullnál: „Természetesen tárgyaltam más csapatokkal is, de úgy voltam vele, hogy ha már nem leszek ott jövőre a mezőnyben, akkor legalább egy topcsapat részese legyek. Jó érzés egy győztes közegben lenni, sokat tanul az ember. Ha nincs is szabad ülés náluk, tudnak nekem segíteni találni egyet máshol. Ha egy élmezőnyben szereplő csapat tagja vagy, mint (Nyck) de Vries esetében, többnek érezheted magad. Nem akarom azt mondani, hogy fontosabb vagy, de jobban elismernek, és nem felejtenek el” – érvelt az összetett tizenegyedik helyén végző pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: