DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Albon egy nagy családhoz hasonlította a mezőnyt

Barátként viselkednek egymással a mezőny tagjai Alex Albon szerint. A brit-thai pilóta ezt az Abu Dhabiban szervezett közös vacsorával kapcsolatban mondta el, amiről elárult még pár részletet.

Bejárták a világsajtót és a közösségi oldalakat az a fotók, melyen egy vacsora alkalmával a komplett mezőny jelen volt a szezonzáró helyszínén. Azon estén főként a visszavonuló Sebastian Vettelt ünnepelték a versenyzőtársak, de Alexander Albon szerint az ilyen eseményekben semmi meglepő nincs, hiszen nagyon jó kapcsolatot ápolnak egymással a pilóták.

„Azt hiszem, az idősebbek mesélnek erről sokszor, például Damon Hill. Akkoriban egy kicsit több volt azonban az ellenség vagy a rivális, mi viszont még mindig barátok vagyunk a pályán kívül. Nagyon sok időt töltünk el egymással. 23-24 futam alatt többet van velem George (Russell), vagy a csapattársam, mint Lily, de ez már csak így van” – utalt Albon a kedvesére, hiszen Lily Muni He sem tudja minden alkalommal elkísérni őt.

„Egyfajta barátságot építesz ki, és sok versenyző ellen versenyzem már nyolc-kilenc éves korom óta. Hosszú időt töltöttem el velük, de szerintem ettől függetlenül azok a versenyzők, akik már egy ideje a sportban vannak, mint Lewis, Valtteri, vagy Daniel, mind szuper kedves srácok. Nagyon szívesen látnak minket, és mindenki úgy érzi magát, mintha egy család tagja lenne, ami nagyon jó érzés” – folytatta Albon az F1 Nation podcastben.



Az ominózus estén egyébként egy hatalmas számlát hagyott maga után a társaság. Állítólag 66 millió forintnak megfelelő összeget költöttek el, amit a hírek szerint Lewis Hamilton fizetett. Utóbbit Albon is megerősítette, aki szűkszavúan ugyan, de közölt még néhány dolgot a körülményekről.

„Az a vacsora, őszintén mondom, nagyon különleges volt. Nagyszerűen éreztem magam. Azt hiszem, minden versenyzőnek, beleértve engem is, fájt az arcom fájt a nevetéstől, nagyon jó volt. A vacsora szigorú szabályzata volt, hogy nem mondhatjuk el, mi történt, szóval bajba kerülnék, ha elárulnám, miről beszéltünk. Egy meghatározott menünk volt, persze sokaknak voltak diétás igényeik, például Lewis nyilvánvalóan vegán. Ő szervezte meg a vacsorát és fedezte a számlát is, ami nagyon kedves tőle. Azt ő tudja, hogy mi állt rajta. Láttam, amiről pletykáltak, de azt a számlát a Salt Bae állította ki, ahol nem is ettünk, mi egy Hakkasan nevű helyen fogyasztottunk” – zárta gondolatait a fiatal versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: