DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hülkenberg egy cseppet sem sajnálja Schumachert

Nem foglalkozik fiatal honfitársa helyzetével Nico Hülkenberg. A Haas csapatához érkező német pilóta szerint a játék részéhez tartozik, hogy egy tapasztalt pilóta vált egy rutintalanabbat.

2019 után lehet ismét teljes állású pilóta Nico Hülkenberg, aki már a sokadik esélyét kapja meg a sportágban. Ezúttal a Haas alakulata szavazott neki bizalmat mégpedig egy másik német versenyző, Mick Schumacher helyett.

A Formula-2 2020-as bajnoka két szezon alatt nem tudta igazán meggyőzni az amerikai istállót, mely egy sokkal tapasztaltabb pilótával képzelte el a jövőt. Kevin Magnussen mellé akár Daniel Ricciardo is érkezhetett volna, ám az ausztrált fantáziáját nem mozgatta meg ez a lehetőség. Hülkenberggel viszont sikerült megegyezniük, aki elég egyértelműen felelt arra a kérdésre, vajon sajnálja-e, hogy pont Mick Schumachert szorította ki ezzel a rajtrácsról?

„Nem. Ez része a Formula-1-nek. Mindannyian a pályafutásunkért küzdünk. Sok versenyzőt váltott már le egy másik, jóval tapasztaltabb versenyző. Hogy ez kettő vagy tíz évvel több, az teljesen lényegtelen. A sportágban ez már csak így megy” – mondta el az Auto Bildnek.



Hülkenberg magabiztosan készül a következő szezonra, mivel véleménye szerint bőven van potenciál a csapatban, ő pedig bízik abban, hogy ezt képes lesz kiaknázni.

„Ez egy olyan csapat, amelyben van potenciál. 2021 nagyon kemény volt számukra, de idén visszavágtak és a nyolcadik helyen végeztek. Úgy látom, hogy van még hova fejlődniük. Szerintem vannak dolgok, amiket csapatként jobban tudunk csinálni. Azért vagyok itt, mert ki akarom ezt bogozni, már csak a saját karrierem érdekében is. Ezért jöttünk össze” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: