DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Exkluzív: Új csapatok a láthatáron

Miközben a többség az Andretti esetleges belépéséről értekezett, a háttérben már két másik társaság is nagy erőkkel dolgozik azon, hogy az F1 részeseivé válhassanak.

Sokat hallottunk idén arról, hogy az Andretti beszállna a Formula-1-be. Az érintettek korábban többször is elmondták, milyen sokat tettek annak érdekében, hogy ez a projekt a lehető leghamarabb megvalósuljon, ám az is egyértelmű volt, hogy a sportág vezetői és az istállók zöme nem feltétlenül lelkesedett az ötletükért.

Elképzelhető azonban, hogy az amerikaiak mellett mások is szeretnének csapatot alapítani az F1-ben. A Formula.hu információi szerint az Andretti Autosport mellett még további két érdeklődő van jelen, akiknek életképes projektjük van.



Amit már tudni lehet, hogy olyan társaságokról van szó, melyek nem a nulláról indulnának, tehát megfelelő háttérrel és tapasztalattal rendelkeznek az együléses versenysorozatok, jelen esetben a Formula-2 terén.

A paddockban hallottak alapján valószínűleg ezek az alakulatok is a 2024 körüli indulást tűzték ki célul, de a birtokunkba jutott információk szerint már az F2 vezetőségében is gondolkoznak azon, kivel lehetne pótolni a kieső résztvevőket, amennyiben azok szintet tudnának lépni. 

Minderről és még további érdekességekről, így például a búcsúzó Sebastian Vettelről is szó esett a Formula Podcast idei futamértékelő adásában, amit érdemes meghallgatni.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: