DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel visszatérése is téma volt a paddockban

Előfordulhat-e, hogy nem idén láttuk utoljára az F1-ben Sebastian Vettelt? Vannak, akik úgy vélik, hogy a pilóta egy-két év múlva visszatérhet - olyanok is, akikről nem is gondolnánk…

2022-ben a Magyar Nagydíj hetében jelentette be visszavonulását Sebastian Vettel, akit Abu Dhabiban méltóképpen búcsúztattak el a szezonzáró hétvégéjén. A mezőny tagjait természetesen az esemény sajtótájékoztatóin is kifaggatták a négyszeres világbajnokról, ám többen sem akarták igazán elhinni, hogy a búcsú végleges lenne.

Korábban több nagy világbajnok is visszatért már, így Lewis Hamilton és Fernando Alonso sem voltak meggyőződve arról, hogy Vettelt utoljára látják, ezek a felvetések pedig lehet nem voltak teljesen alaptalanok. Erre vonatkozóan Norbert Vettel is tett egy sejtelmes utalást a Formula.hu újságírójának, a versenyző édesapja ugyanis kollégánknak, Mészáros Sándornak elárulta: szkeptikus a fia visszavonulásával kapcsolatban és nem tartja elképzelhetetlennek a visszatérést.



 

A visszavonulás bejelentés óta a német pilóta több jó hétvégét is teljesített, saját megnyilvánulásaiból pedig néhányszor arra lehetett következtetni, hogy nem zárkózna el teljesen egy esetleges visszatéréstől. Mint arról a Formula Podcast műsoraiban többször is szó esett, lapunk paddock-forrásai szerint nyáron, Alonso utódjának keresésekor az Alpine vezetői is megpróbálták meggyőzni a németet és egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy mások is próbálták rábírni a folytatásra. A közvélekedés egyöntetűen az, hogy érdemes várni még legalább egy évet, mielőtt véglegesnek tekinthető a visszavonulás.



 

További exkluzív anyagokért érdemes meghallgatni a Formula Podcast legfrissebb adását, melyben a 2022-es idény utolsó futamát értékeltük.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: