DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Rosberg: Érthetetlen Ricciardo hanyatlása

Nico Rosberg értetlenül áll az ausztrál versenyző karrierjének alakulása előtt, hiszen néhány éve még a bajnoki címre is esélyesnek tartották, 2023-ban azonban csupán harmadik számú pilóta lesz.

A Red Bull szerdán hivatalosan is megerősítette, hogy a McLarent elhagyó Daniel Ricciardo visszatér korábbi sikerei helyszínére, méghozzá az istálló harmadik számú versenyzőjeként. Az ausztrál a 2018-as szezon végén döntött úgy, hogy új kihívások reményében a Renault gárdájához szerződik, az utóbbi két szezonban pedig már a McLaren színeiben versenyzett, a wokingiak kötelékében azonban nem tudta megismételni korábbi sikereit és csupán árnyéka volt régi önmagának.  A nyolcszoros futamgyőztes ausztrál nemrég bevallotta, hogy a folyamatos eredménytelenség a magánéletére is kihatással volt, ezért pszichológus segítségét kellett igénybe vennie.



Ricciardo korábbi ellenfele, Nico Rosberg teljesen értetlenül áll a 33 éves pilóta utóbbi időben látott formahanyatlása előtt. „Véleményem szerint Danielnek nem volt sok választási lehetősége. Igaz, a Haas felmerült opcióként, de az nem egészen az, amire ő vágyik. Egyszerűen szeretne versenyképes lenni, pontokért, esetleg dobogókért harcolni. Nehéz a helyzete, mert két éve még őt tartották a következő világbajnoknak, ezért hatalmas felhajtás vette körül, most pedig ilyen módon kell távoznia a sportágból. Ez nagyon nehéz” – magyarázta a 2016-os világbajnok az Any Driven Monday című podcast legutóbbi adásában.

„Nem könnyű megfejteni, hogy miért nem sikerült kihoznia azt a teljesítményt az autóból, amihez korábban hozzászokhattunk tőle. Emlékezzünk vissza, hogy ő az, aki tisztességes csatában le tudta győzni Sebastian Vettelt azonos autóban ülve. Fantasztikus versenyző, épp ezért nem világos, miért nem tudott az elmúlt két évben két egymástól eltérő autóval sem teljesíteni. Most kihagy egy szezont, ami alatt újra feltöltődhet, aztán pedig talán lesz esélye, hogy visszatérjen” – zárta a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: