DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Binotto 7,5-8 pontra értékeli a Ferrari szezonját

A Scuderia F1-es csapatfőnöke annak ellenére is pozitívan értékelte a 2022-es idényt, hogy különböző hibák miatt hamar kiszálltak a világbajnoki címért folytatott harcból.

Futamgyőzelmekkel kezdte a 2022-es Formula-1-es szezont a Ferrari, a világbajnoki címről szőtt álmaik azonban hamar szertefoszlottak, miután több műszaki, stratégiai és vezetői hibák követően lépéshátrányba kerültek a Red Bull-lal szemben. Mattia Binotto csapatfőnök ennek ellenére is úgy fogalmazott az Abu Dhabi Nagydíjat követően, hogy a versenyképes autóval elérték az idei évre kitűzött céljukat, s ennek megfelelően pozitívan is értékelte az évadot:

„Hogy hány pontra értékelném a szezonunkat? Azt mondanám, 7,5-8 pontra” – idézi Binottót Formu1a.uno. „Egyértelműen pozitív idény volt, sikerült elérnünk a célokat két nehéz szezont követően. Senki, de tényleg senki nem fogadott volna arra, hogy annyira erős lesz a Ferrari az évad kezdetén, s még 22 futam után is versenyképes lesz. Egy Red Bull ellen harcolva és a Mercedest legyőzve végeztünk a dobogón Abu Dhabiban.”

binotto-ferrari-f1-abudhabi



Az összetettben végül Charles Leclerc révén egy második helyet szerző, s a konstruktőrök között is az ezüstérmes pozícióban végző Scuderia számos bírálatot kapott a futamokon elkövetett hibáik után, Binotto ennek ellenére is dicsérte a csapatát:

„A csapaton belül ’harcosnak’ hívtuk az autónkat. Ez képviseli azt a szellemiséget is, amellyel hozzáálltunk a szezonhoz. A legjobb azt volt látni, ahogy a csapat dolgozott a nehéz 2021-es esztendő után, ezért elismerés jár nekik. A pályán és Maranellóban egyaránt keményen dolgoztak, hogy elégedettséggel töltsenek el minket, még ha ez nem is lehetett teljes. Nehéz volt megbirkózni a hibáink vagy döntéseink után kapott kritikákkal, de ez is része annak, ha te vagy a Ferrari. Ez ugyanakkor segített megtanulni, hogyan kezeljem ezeket jobban és nyugtassam az embereket.”

A csapatfőnök ismét hangsúlyozta, hogy bár valóban követtek el hibákat például a taktika terén, a legfontosabb egy gyors és megbízható autó: „Egyértelműen javulnunk kell a bokszfalon és a kiállásoknál, de az alapot akkor is az autó jelenti. Idén rendkívül gyorsak voltunk az időmérőkön, a futamokon viszont már kevésbé. Egy gyorsabb és megbízhatóbb autóra kell koncentrálnunk. Csak úgy lehetünk az egész idényben versenyképesek. Fontos lesz javítanunk a megbízhatóságon, és már keményen dolgozunk ezen Maranellóban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: