DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Binotto szerint elérte idei céljait a Ferrari

Az olaszok csapatfőnöke szerint előzetesen senki nem várt ilyen erős Ferrarit az elmúlt évek gyenge szereplései után, jövőre azonban az utolsó lépcsőfokot is szeretnék megugrani Maranellóban.

A Ferrari pozitív eredménnyel zárta a 2022-es szezont az Abu Dhabi Nagydíjon, hiszen mind Charles Leclerc-nek, mind a csapatnak sikerült megszereznie az ezüstérmet az egyéni, valamint a konstruktőri bajnokságban. Az évad elején látott fölényt követően sokak számára csalódást okozott a maranellóiak későbbi mélyrepülése, az olaszok csapatfőnöke, Mattia Binotto szerint azonban bátran építhetnek az idei szezonban elért előrelépésre, hiszen sikerült elérni az előzetesen kitűzött célokat.

„Fontos volt számunkra, hogy szépen fejezzük be az évadot, amit sikerült is megvalósítanunk. Mindkét tabellán ezüstérmet szereztünk, de ez nem csupán a mai futam eredményének köszönhető, hanem az egész szezonban mutatott teljesítményünknek. Véleményem szerint a 2020-as és 2021-es éveket követően senki sem várta, hogy a Ferrari ilyen erős lesz. Volt részünk hullámhegyekben és hullámvölgyekben is idén, de sikerült ismét versenyképessé tenni az istállót, ami az elsődleges célunk volt 2022-re. A győzelem az már egy újabb lépést jelent, mi pedig tudjuk, hogy tanulnunk kell az idei szezonból, hogy jövőre a nehezebb kihívásokat is le tudjuk küzdeni” – magyarázta elégedetten Binotto.



„A legnagyobb erősségünk az egységünkben rejlett idén, hiszen a legnehezebb időszakokban is együtt maradtunk és keményen dolgoztunk. Összességében sokat kell tanulnunk ahhoz, hogy megtegyük a következő lépést, de nem tudok külön kiemelni egyetlen területet sem gyengeségként. Természetesen fejlődnünk kell a stratégia, valamint a bokszkiállások terén, ugyanakkor az autó megbízhatóságán és sebességén is javítanunk kell, mert az időmérőkön jól muzsikált, de a versenyeken nem volt elég erős” – vont mérleget az olasz szakember a Ferrari 2022-es teljesítményéről.

„A következő lépés, a győzelem megszerzése nagyon nehéz feladat lesz, ezért hiba lenne túlzott elvárásokkal előállnunk. Mint mondtam, sok tanulnivalónk van még, de megpróbáljuk megugrani a kihívást. Jelenleg nem mi vagyunk a leggyorsabbak a pályán, tehát tisztában vagyunk vele, mekkora hátrányt kellene lefaragnunk, ezen felül pedig meg kell szabadulnunk az idén elkövetett hibáinktól. A célunk mindenképp a győzelem, de egyelőre nehéz megmondani, hogy sikerülhet-e elérni” – zárta gondolatait Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: