DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen az élen, Vettel fura napja, az F1 bizottság döntései – ez történt pénteken

Sebastian Vettelt meglepte a csapata, Alonso optimista a folytatást illetően, az F1 bizottság pedig több területen is fontos döntést hozott – egy csokorba gyűjtöttük a pénteki nap legfontosabb F1-es híreit.

A szabadedzésekkel megkezdődött a szezon utolsó F1-es hétvégéje Abu Dhabiban. Az első edzésen még Lewis Hamilton, a délutáni etap során viszont már Max Verstappen volt a leggyorsabb. Az délelőtti események során több tartalékos is lehetőséget kapott.

Ezzel kapcsolatban Verstappen és Alonso is elmondta véleményét. A holland nyilatkozatát Liam Lawson teljesítményéről itt, a spanyol pilótáét pedig itt olvashatják. Az Alpine versenyzője ráadásul igyekezett tanácsokkal ellátni a fiatal Jack Doohant.  

Noha Alonso optimista volt a folytatást illetően, nem mindenki volt ezzel így. Charles Leclerc például a versenytempó miatt aggódik, Carlos Sainz pedig az első edzés hiánya miatt panaszkodott egy keveset a sajtónak.



Nem volt elégedett a Haas csapata sem, a pilóták persze igyekeztek pozitívnak tűnni. A nap folyamán szintén velük kapcsolatos hír volt, hogy Kevin Magnussen abban bízik, az idény végén távozó Mick Schumacher hamarosan ismét lehetőséghez juthat, melyről ide kattintva olvashatnak.

A nap krónikáihoz tartozik, hogy Idén utoljára ülésezett a Mohammed ben Sulayem FIA-elnököt, Stefano Domenicali F1-vezérigazgatót és a csapatokat tömörítő F1 Bizottság az Abu Dhabi Nagydíj helyszínén. Több kérdéskörben is születtek döntések, ezek közül azonban alighanem a legfontosabb, hogy miképp javítanának a látási viszonyokon az esős körülmények között rendezett futamokon. A részleteket itt találhatók.

Karrierje utolsó hétvégéjét teljesíti Sebastian Vettel, aki abszolút érdekes napon van túl elmondása szerint. Az első edzés előtt az Aston Martin egy különleges alkotással lepte meg őt, melyet itt láthatnak, később elárulta, furcsa volt belegondolni, hogy nem lesz több pénteki szabadedzése.

A némethez hasonlóan szintén izgatott volt Pato O'Ward, de egészen más okból. Az IndyCar sztárjának hatalmas élmény volt, hogy lehetőséget kaphatott egy szabadedzésen, élményeit pedig az újságíróknak is elárulta. 

Érdekes volt még, ami Daniel Ricciardo körül volt. Helmut Marko az első edzés után azt mondta, az ausztrál lehet a tartalékpilótájuk jövőre, később azonban módosította ezt, és igyekezett leszögezni, hogy még semmit sem írtak alá egykori versenyzőjükkel. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: