DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Alonso a tanácsadást is magára vállalta pénteken

Az első edzés alatt még tanácsadóként volt jelen Fernando Alonso, aki a délutáni gyakorlás alapján bizakodva tekintett előre. A spanyol szerint a pontszerzés abszolút elérhető lesz a futamon.

Több más istállóhoz hasonlóan az Alpine alakulata is lehetőséget biztosított egy tartalékversenyzőnek. Abu Dhabiban a franciáknál Jack Doohan vezethetett, aki Fernando Alonso autóját kapta meg a gyakorlás idejére. A kétszeres világbajnok elárulta, igyekezett mindenben segíteni a fiatal tehetségnek.

„Jack nagyon jó munkát végzett az első szabadedzésen. Sosem könnyű hirtelen átugrani az F2-ből, ő pedig csinált egy edzést a Formula-1-ben, majd részt vett a Formula-2-es időmérőn. Nagyon sűrű délelőttje volt, így igen, próbáltam őt segíteni, amennyire csak tudtam. Tegnap és ma reggel az FP1-et készítettük vele elő, és szerintem jól csinálta. Kedvelem őt, egy igazán kedves srác” – mondta el Alonso az F1TV-nek.



A spanyol pilóta természetesen kitért az Alpine teljesítményére is, amivel alapvetően elégedett volt a második edzésen tapasztaltak alapján.

„Sok munkám lesz, mert kicsit kevés időt voltam a pályán, az első körök is arról szóltak, hogy megszokjam az autót ezen a pályán, de jónak éreztem, szóval nagyszerű helyzetben lehetünk holnap. Még van néhány dolog, amin változtatni szeretnénk, hogy jobbnak érezzem az elejét, mert kicsit szenvedtünk a kopással. Próbálkoztunk pár dologgal, ami nem oldotta meg teljesen a problémát, de szerintem csak egy jó szombati napot kell összehoznunk. Alapvetően a pontszerzés és a negyedik hely bebiztosítása a cél” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: