DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Nyoma sincs a Haas brazíliai tempójának

Míg Interlagosban nagyszerűen szerepeltek már a pénteki nap során, Abu Dhabiban jelentősen visszaesett a Haas csapata. A teljesítmény a pilótákat is meglepte, mivel ennél azért jobbra számítottak.

Hárman is autóba ülhettek a Haasnál pénteken, hiszen az első szabadedzés során az amerikaiak is azon istállók közé tartoztak, melyek lehetőséget adtak egy tartalékosnak. Ennek köszönhetően délelőtt Pietro Fittipaldi foglalhatta el Mick Schumacher helyét, akinek ezáltal szokottnál több dolga volt délután.

A német pilóta úgy véli, jobb tempóra számítottak a hétvégét megelőzően, de igyekezett pozitívan előre tekinteni. 



„Azt hiszem, egy kicsit lassabbak vagyunk, mint reméltük, de van még egy kis időnk, hogy elemezzük, mire lesz szükségünk. Remélhetőleg holnap versenyképesebbek lehetünk és képes leszek tovább jutni a Q1-ből” – értékelt Schumacher, aki a második gyakorláson a 17. helyen zárt, megelőzve csapattársát, akinek szintén nem alakult túl jól az Abu Dhabi Nagydíj első napja.

„Nem volt meg az a tempó, amit a múlt héten láttunk, de ez csak a pénteki nap volt, szóval még lehet javulni. Reméljük, hogy jobbak leszünk, elvégre hosszú távon kell nézni a dolgokat. Természetesen szeretnénk jól kvalifikálni, de a lényeges küzdelmek vasárnap zajlanak le, szóval arra koncentrálunk, hogy addigra megfelelő állapotba hozzuk az autót” – utalt az egy héttel ezelőtti pole-pozíciójára Kevin Magnussen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: