DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Magnussen reméli, Schumacher visszatérhet az F1-be

Kevin Magnussen együtt érez év végén távozó csapattársával, Mick Schumacherrel, akinek a dán szerint helye van a Formula-1-es rajtrácson, és reméli, hogy a német vissza tud térni a mezőnybe.

A Haas csütörtök reggel jelentette be, hogy Mick Schumacher elhagyja az amerikai istállót, helyét pedig a tapasztalt Nico Hülkenberg veszi át a csapatnál. A 2020-as Formula-2-es bajnok két nehéz szezon után kényszerül elhagyni az F1-et, csapattársa, a Brazíliában pole-pozíciót szerző Magnussen pedig megérti, milyen nehéz most a fiatal németnek.

„Kétoldalú ez a dolog, hiszen egyfelől izgatott vagyok egy olyan tapasztalt és jóképességű pilóta érkezése miatt, mint Nico, másfelől viszont sajnálom Micket, mivel tudom, mit érez most. Voltam már hasonló szituációban. Mick jó munkát végzett idén, valamint emberként is nagyon kedvelem, így könnyű sajnálni. Remélem, tovább tud küzdeni, és visszatér a mezőnybe.”



Magnussen kétszer is megtalálta a visszautat a Formula-1-be, miután szerződés nélkül maradt: először 2014 végén, a debütáló éve után nem maradhatott a McLarennél, majd 2021-ben két újonc, Schumacher és Nyikita Mazepin debütálása miatt kényszerült egy évig az IndyCar-ban versenyezni.

„Az F1 kemény, de vissza lehet kerülni, nekem kétszer is sikerült. Megmutattam, hogy sosem tudhatod, mi fog történni, mindig ki kell tartanod. Kedvelem Micket, és szerintem helye van a mezőnyben. Annyit mondhatok, hogy a legjobbakat kívánom neki, és hiszem, hogy vissza fog tudni találni az F1-be” – nyilatkozta a dán.

2023-as csapattársát illetően Magnussen eloszlatta azon tévhiteket, miszerint nem jönnének ki jól Hülkenberggel: „Mindenki a 2017-es Magyar Nagydíjon történt incidensünkről beszél, természetesen azt hozzák fel. De nagyon tisztelem őt, és ezt már azelőtt is mondtam, hogy csatlakozott volna a csapatunkhoz. Emberként még nem ismerem annyira, ez jövőre fog kialakulni, nagyon várom már. Szerintem nagy előnyére válik majd a csapatnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: