DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Helyet érdemlek az F1-ben” – Schumacher távozik, de nagyon csalódott a Haas döntése miatt

Közösségi oldalán jelentette be Mick Schumacher, hogy távozik a Haas F1-es csapatától: az már nyílt titok volt, hogy az istálló Nico Hülkenberget választotta helyette, Schumacher pedig nem tagadja a csalódottságát.

Csütörtökön kora reggel hivatalosan is bejelentette a Haas, ami már egyértelmű volt: 2023-ban nem Mick Schumacher lesz az istálló egyik pilótája. A közleményben köszönetet mondtak Schumachernek azért, amit hozzátett a csapat működéséhez az utóbbi két évben, kiemelték, hogy szerzett egy hatodik helyezést, de nem részletezték, hogy miért váltak el az útjaik, csak sok sikert kívántak neki.

-00122043_139



Schumacher számára minden bizonnyal szünetel vagy végleg lezárul az F1-es pályafutás, ugyanis egyetlen szabad ülés sincs már a mezőnyben: hivatalosan a Williamsé még az, de ha ezen a hétvégén megszerzi a szuperlicenszhez szükséges pontokat az F2-ben Logan Sargeant, akkor ő lesz jövőre Alexander Albon csapattársa. Michael Schumacher fia csalódottságának adott hangot a csütörtök hajnalban közzétett posztjában:

„Ez lesz az utolsó versenyem az Haas F1 Teammel. Nem akarom elrejteni a tényt, hogy nagyon csalódott vagyok a döntés miatt, melynek értelmében nem újítottuk meg a szerződésünket. Ezzel együtt szeretnék köszönetet mondani a Haasnak és a Ferrarinak is, hogy megadták nekem ezt a lehetőséget. Ezek a közös évek segítettek abban, hogy fejlődjek technikailag és emberileg is, illetve különösen akkor, amikor a dolgok nehézzé váltak, rájöttem, hogy mennyire imádom ezt a sportot” – írta közösségi oldalán.

Nem adja fel az F1-es álmot

„Néha rögös volt az út, de folyamatosan fejlődtem, sokat tanultam, és most már biztosan tudom, hogy helyet érdemlek az F1-ben. Ez az ügy minden, csak nem lezárt számomra, a visszaesések csak erősebbé tesznek. Lobog bennem a tűz, és keményen fogok harcolni azért, hogy visszatérhessek a Formula-1-es rajtrácsra.”

-00122019_480

A rengeteg baleset nem segített az F1-ben maradáson
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: