DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen Lawsont dicsérte az edzés után

Magabiztosan kezdte a hétvégét a Red Bull: Max Verstappen, miután az első szabadedzést ki kellett hagynia Liam Lawson szereplése miatt, a leggyorsabb időt autózta délután.

Verstappen elégedetten nyilatkozott a George Russell előtt három tizeddel élen zárt délutáni edzés után, Lawsont pedig megdicsérte az elvégzett munkája miatt.

„Igazából minden rendben volt, jól ment az autó. Liam nagyszerű munkát végzett az első szabadedzésen, nyugodt és kiegyensúlyozott volt, többet nem is kívánhatunk tőle. Aztán a második edzés is problémák nélkül zajlott, kipróbáltunk pár új dolgot és a hosszú etapokon is jól működött az autó, szóval ennek örülök” – értékelt a holland.

Az idei világbajnok autóját délelőtt a Red Bull versenyzőakadémiájának tagja, Liam Lawson vezethette, aki ötödik helyen zárta a délelőtti edzést, mindössze két tizeddel lemaradva Sergio Perez mögött.

„Természetesen nagyon menő élmény volt számomra. Először ültem hivatalosan a Red Bullban, szóval őszintén szólva kicsit izgultam az edzés előtt, de az autó nagyon jó volt. A keményekről a lágyakra váltva nagy volt a köridőbeli különbség, erre nehéz volt felkészülni, de összességében nagyon jó menet volt, szívesen mennék újra” – mondta a fiatal új-zélandi pilóta, akinek ez már a harmadik szabadedzése volt idén Formula-1-es autóban, miután már kétszer pályára gurulhatott pénteken az AlphaTauri volánja mögött.



A másik Red Bullban Sergio Perez negyedik és ötödik helyen zárta a pénteki edzéseket, a mexikói kiemelte, mennyire megváltoztak a körülmények délutánra.

„A hosszú etapokon versenyképesek vagyunk. Van még egy kis időnk rövidtávon is megtalálni a tempót, szóval ki kell elemeznünk, hol tudunk még javulni. Nagyon érdekes edzések voltak, sokat változtak a körülmények délutánra a délelőtthöz képest. Kísérleteztünk különböző beállításokkal az autó egyensúlyát illetően, szóval rengeteg információt gyűjtöttünk holnapra és vasárnapra. A délelőtt kicsit trükkös volt a hőmérséklet miatt, nagyon más volt a második edzés. Ezt figyelembe kell vennünk, hiszen a délután volt a reprezentatív a hétvége további részére nézve” – nyilatkozta a bajnoki pontverseny második helyéért küzdő mexikói pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: