DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

O’Ward további lehetőségekben reménykedik

Nagyon hálás a McLaren csapatának Pato O'Ward, aki Abu Dhabiban az első szabaedzésen kapott lehetőséget. A mexikói versenyző reméli, nem utoljára szerepelt F1-es hétvégén.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy a McLaren két IndyCar-pilótának is helyet szorít az első szabadedzések során, így ennek megfelelően Alex Palou az USA Nagydíj során, míg Pato O’Ward a szezonzáró hétvégéjén ülhetett be a wokingiak egyik autójába.

O’Ward ezúttal Lando Norris versenygépét kapta kölcsönbe a 60 perces gyakorlás során, ám nem volt szerencsés, hiszen kezdetben technikai gondokkal gyűlt meg a baja. Ennek ellenére végül 22 kört így is megtett, és a 18. pozícióban zárt, összességében pedig elégedett volt a pénteki teljesítményével.

„Nagyon jó volt. A tervünket kissé átírták az elején felmerült problémák, de ezzel együtt is nagyon szórakoztatónak mondanám. Eléggé meglepett, hogy mennyire kevés változást éreztem a tavalyi autóhoz képest. Persze tudom, hogy a változások jelentősek, de arra számítottam, hogy egy kicsit nagyobb különbséget fogok érezni” – mondta az F1TV-nek nyilatkozva.



„Kísérleteztem különböző dolgokkal, biztos vagyok benne, hogy a közvetítésben is láttatok néhány pillanatot ebből, de jó móka volt, amikor megpróbáltam mindent kihozni az autóból, amit csak lehetett” – folytatta értékelését a mexikói versenyző, aki a továbbiakban kifejtette, hogy igyekszik némi nyomást gyakorolni főnökeire a jövőben, mivel szeretne máskor is ilyen lehetőséghez jutni.

„Biztosan számíthatsz rá, hogy Zak (Brown) és Andreas (Seidl) fülében leszek, de egyelőre nehéz ezt összerakni. Nagyon sűrű a szezon, főleg májustól szeptemberig, szóval nem tudom, mit mondjak. Fantasztikus lenne, ha még az IndyCar-szezon előtt még körözhetnék egy kicsit, de azt hiszem, minden a nagyfőnökökön múlik” – zárta gondolatait O’Ward.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: