DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Norris máris kategóriát lép, itt az új Verstappen?

Már az évad elején elmondták a szakemberek, hogy Lando Norris kirobbanó tehetség és hamarosan a Formula-1-ben láthatjuk. Egyelőre rászolgál a bizalomra és máris feljebb léphet az F3-ból.

A McLaren Formula-1-es juniorja, Lando Norris az európai Formula-3-as sorozatban is remekül szerepel újonc létére (ugyanitt versenyez Michael Schumacher fia, Mick is, egyelőre mérsékelt sikerrel) és a hét közben teljesített magyarországi F1-es teszten is kiválóan ment a nem túl acélos McLaren-Hondával és (ugyan ultralágy keverékkel) még Fernando Alonso időmérős körénél is gyorsabbat autózott.

Szinte biztosan nem marad jövőre az F3-ban, hanem vagy máris a Formula-2-be, vagy a japán Super Formula sorozatba szerződik, amik a Formula-1 előszobájának is tekinthetők. A még mindig csak 17 esztendős brit versenyző nagyon jó benyomást tett a szakemberekre, köztük a McLaren csapatra is, a tesztelésen például csak Sebastian Vettel volt gyorsabb nála a szerdai tesztnapon, Magyarországon.

Lando Norris 2019-ben megcélozza a Formula-1-et?


Norris jelenleg a második helyen áll újonc létére az F3-as bajnokságban, de szinte biztosan feljebb lép 2018-ra, akkor is, ha nem szerzi meg a bajnoki címet. „Még nem 100%, pontosan hogy alakul, de szinte teljesen biztos, hogy nem az F3-ban leszek jövőre” – nyilatkozta Lando Norris.

A fiatal versenyző szerint az F1-be való fellépése szinte kizárt, de nem is erőlteti a túl gyors tempót. „A McLaren mindenképpen Fernando Alonsót és Stoffel Vandoorne-t próbálja megtartani, én egyelőre nem vagyok képben. Nem hinném, hogy jövőre F1 lesz, sokkal valószínűbb egy F2-es, vagy egy Super Formulás istálló. Nem hiszem, hogy a teszt bármin is változtatott ezt a szezont tekintve. Idén teljes erőmmel a Formula-3-ra koncentrálok és remélem, meg is tudom nyerni a sorozatot” – tekintett előre Lando Norris.

Amiben a fiatal brit igazán reménykedhet, az, hogy a McLaren legutóbb a 2015-ös GP2-es bajnokot, Stoffel Vandoorne-t „parkoltatta” a Super Formula szériában egy évre, idén viszont versenyzői ülést kapott a belga pilóta. Ez lehet az egyik fő reménye Norrisnak is, aki eddig minden egyes sorozatban kitűnt tehetségével, amibe csak betette a lábát, valószínűleg a McLarennek esze ágában sincs elengedni őt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: