Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. december 2. péntek

Pattogás

Hamilton elmagyarázta, miért volt gyenge az év elején

Lewis Hamilton arról beszélt, hogy az év első harmadában azért volt nála többnyire jóval gyorsabb George Russell, mert a hétszeres bajnok feláldozta magát és edzéseit a fejlesztések oltárán.

részletek

Mercedes: A pattogás elfedte a fő problémát

Amikor már azt hitték, úrrá lettek a delfinezésen, kiderült, hogy van egy még alapvetőbb hiba, amit beépítettek a W13-asba, ez pedig arculcsapásként érte őket – ismerte el a konstruktőri címvédő istálló technikai igazgatója.

részletek

Egy vihar késleltette a pattogás észlelését a Mercedesnél

A Silverstone-ban rendezett shakedown során rendezett teszten ugyanis esőben és óriási szélben kezdtek el ismerkedni a W13-assal, így csak a rendes teszten szembesültek igazán a delfinezéssel.

részletek

Kemény(k)edés: Határozottabbá, de jobbá is vált-e az FIA működése?

Már alig fél év elteltével is érződik némi változás a tavaly decemberben megválasztott új elnök, Mohammed ben Sulayem vezetésével a Nemzetközi Automobil Szövetségnél, ám amennyire örvendetes bizonyos szempontból az új irány, legalább annyi problémát és kritikát vet fel, amelyet a versenyzők és a csapatok rendre meg is fogalmaznak.

részletek

Wolff: Hiányzik néhány hónapnyi fejlesztés

A Mercedes F1-es csapatfőnöke szerint főleg a szezonjuk első harmadára nyomta rá a bélyegét a pattogás, ám az ott elvesztegetett idő miatt vannak még mindig lemaradásban az élmenőkkel szemben.

részletek

Wolff: Agykárosodáshoz vezethet a pattogás

A Mercedes F1-es csapatvezetője az orvosok kimutatásával érvelt a 2023-ra tervezett szabálymódosítások mellett – amelyek kapcsán sajtóhírek szerint kompromisszum született.

részletek

Óvást nyújthat be a Ferrari az új szabályok ellen

A maranellóiak is azon csapatok közé tartozhatnak a hírek szerint, akik ellenzik az FIA 2023-ra tervezett változtatásait. Az olaszok állítólag óvást akarnak benyújtani a módosítások ellen.

részletek

Horner: Egy bizonyos csapat lobbizik…

A Red Bull F1-es csapatvezetője szerint főként a Mercedes áll a hátterében a 2023-ra bevezetendő, a pattogás megszüntetését célzó módosítások mögött – pedig már kései egy ilyen beavatkozás.

részletek

Norris: Visszatért a pattogás, de ez jó jel

Lando Norris úgy véli, hogy a Francia Nagydíjon a pattogás visszatérése jó jele lehet annak, hogy a McLaren a legújabb fejlesztési csomagjával javított az autón.

részletek

Horner: Veszélyes út az FIA direktívája

A Red Bull csapatvezetője szerint innen már csak egy lépés, hogy a Szövetség diktálja az F1-es autók beállításait. Mindeközben a Mercedes elismerte: Bakuban nem feleltek volna meg a mérőszámnak.

részletek

Rosberg: A pattogás témája nagyrészt politika

Nico Rosberg úgy véli, hogy a hátrányban levő csapatok inkább felnagyították, a remeklők pedig elhallgatták a pattogás okozta egészségügyi kockázatokat és problémákat. Itt is a politika dominál.

részletek

Wolff állítja: megoldották a delfinezést

A Mercedes F1-es csapatvezetője szerint most már nem a szezon eleji jelenség kínozza a versenyzőket, hanem egy másfajta pattogás, ami már az autó merevségének köszönhető.

részletek