Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 20. szombat

Pattogás

Kemény(k)edés: Határozottabbá, de jobbá is vált-e az FIA működése?

Már alig fél év elteltével is érződik némi változás a tavaly decemberben megválasztott új elnök, Mohammed ben Sulayem vezetésével a Nemzetközi Automobil Szövetségnél, ám amennyire örvendetes bizonyos szempontból az új irány, legalább annyi problémát és kritikát vet fel, amelyet a versenyzők és a csapatok rendre meg is fogalmaznak.

részletek

Wolff: Hiányzik néhány hónapnyi fejlesztés

A Mercedes F1-es csapatfőnöke szerint főleg a szezonjuk első harmadára nyomta rá a bélyegét a pattogás, ám az ott elvesztegetett idő miatt vannak még mindig lemaradásban az élmenőkkel szemben.

részletek

Wolff: Agykárosodáshoz vezethet a pattogás

A Mercedes F1-es csapatvezetője az orvosok kimutatásával érvelt a 2023-ra tervezett szabálymódosítások mellett – amelyek kapcsán sajtóhírek szerint kompromisszum született.

részletek

Óvást nyújthat be a Ferrari az új szabályok ellen

A maranellóiak is azon csapatok közé tartozhatnak a hírek szerint, akik ellenzik az FIA 2023-ra tervezett változtatásait. Az olaszok állítólag óvást akarnak benyújtani a módosítások ellen.

részletek

Horner: Egy bizonyos csapat lobbizik…

A Red Bull F1-es csapatvezetője szerint főként a Mercedes áll a hátterében a 2023-ra bevezetendő, a pattogás megszüntetését célzó módosítások mögött – pedig már kései egy ilyen beavatkozás.

részletek

Norris: Visszatért a pattogás, de ez jó jel

Lando Norris úgy véli, hogy a Francia Nagydíjon a pattogás visszatérése jó jele lehet annak, hogy a McLaren a legújabb fejlesztési csomagjával javított az autón.

részletek

Horner: Veszélyes út az FIA direktívája

A Red Bull csapatvezetője szerint innen már csak egy lépés, hogy a Szövetség diktálja az F1-es autók beállításait. Mindeközben a Mercedes elismerte: Bakuban nem feleltek volna meg a mérőszámnak.

részletek

Rosberg: A pattogás témája nagyrészt politika

Nico Rosberg úgy véli, hogy a hátrányban levő csapatok inkább felnagyították, a remeklők pedig elhallgatták a pattogás okozta egészségügyi kockázatokat és problémákat. Itt is a politika dominál.

részletek

Wolff állítja: megoldották a delfinezést

A Mercedes F1-es csapatvezetője szerint most már nem a szezon eleji jelenség kínozza a versenyzőket, hanem egy másfajta pattogás, ami már az autó merevségének köszönhető.

részletek

Russell: Közelebb voltunk a Red Bullhoz és a Ferrarihoz

Biztos volt a nyolcadik rajthelyről való felzárkózásban, de a vártnál is erősebb tempóra volt képes a Mercedesszel a fiatal brit – igaz, ez még nem a vágyott teljesítmény és a pattogás sem tűnt el.

részletek

Aggódnak a csapatok az új direktíva betartatása miatt

Hogyan fogják ellenőrizni, hogy melyik autó függőleges pattogása felel meg az előírásoknak? A Mercedes szerint mindennek átláthatónak kell lennie – az FIA Kanadában még nem is fog büntetni.

részletek

Sebtapasz, biztató lépés – megoszlik a pilóták véleménye az FIA direktívájáról

Verstappen és Leclerc nem látja szükségét a közbelépésnek, Hamilton viszont nagyon is üdvözli azt: Montrealban az FIA csütörtöki, pattogással kapcsolatos bejelentése jelenti a slágertémát.

részletek