DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Régi-új idegesítő probléma ütötte fel a fejét a Ferrarinál

„Nem olyan, mint korábban, de bosszantja a versenyzőket” – összegzett Marc Gené, miután az F1-es Bahreini Nagydíjon pattogással küzdött az SF-23-as.

A 2022-ben érkezett technikai szabálymódosítások egyik kellemetlen velejárója volt a delfinezésnek nevezett jelenség, amely tavaly sokáig szinte az összes csapatot kínozta kisebb-nagyobb mértékben. Ám ahogy telt az idény és az FIA is fellépett az egészségre is káros jelenség ellen, úgy szűnt meg szinte teljesen a pattogás: még a Mercedes is megszabadult tőle a más téren továbbra is problémás 2023-as autójával.

f1-leclerc-ferrari-bahrein_1



A Ferrarinál azonban újra felütötte a fejét a pattogás a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon. Tavaly is a jobban pattogó autók közé tartozott a Scuderia versenygépe, az idei évadnyitón viszont egyértelműen a rosszabb helyzetben lévő konstrukciók egyikének festett az SF-23-as – még ha ettől függetlenül a tempója alapján az élmezőnyben is szerepelt.

Marc Gené, a Ferrari korábbi tesztpilótája és jelenlegi márkakövete így beszélt a pattogásról az F1 Nation podcast adásában: „Nem olyan, mint a delfinezés, amit korábban láttunk. De volt némi pattogásunk, ez igaz. Kissé bosszantó volt, hiszen ez olyasmi, ami idegesítő a versenyzőt. Úgyhogy biztos vagyok benne, hogy ezt meg fogják vizsgálni.”

Bár kétségtelen, hogy Charles Leclerc és Carlos Sainz számára bosszantó lehetett az újbóli pattogás, alighanem jobban frusztrálta a pilótákat a vártnál jelentősebb gumikopás, valamint a monacói dobogójába kerülő műszaki meghibásodás, amelyekről egyébként szintén beszélt Gené – aki viszont Dzsiddában egy nagyon erős Ferrarit vár.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: