DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 1. szerda

Pattogás

Horner: Veszélyes út az FIA direktívája

A Red Bull csapatvezetője szerint innen már csak egy lépés, hogy a Szövetség diktálja az F1-es autók beállításait. Mindeközben a Mercedes elismerte: Bakuban nem feleltek volna meg a mérőszámnak.

részletek

Rosberg: A pattogás témája nagyrészt politika

Nico Rosberg úgy véli, hogy a hátrányban levő csapatok inkább felnagyították, a remeklők pedig elhallgatták a pattogás okozta egészségügyi kockázatokat és problémákat. Itt is a politika dominál.

részletek

Wolff állítja: megoldották a delfinezést

A Mercedes F1-es csapatvezetője szerint most már nem a szezon eleji jelenség kínozza a versenyzőket, hanem egy másfajta pattogás, ami már az autó merevségének köszönhető.

részletek

Russell: Közelebb voltunk a Red Bullhoz és a Ferrarihoz

Biztos volt a nyolcadik rajthelyről való felzárkózásban, de a vártnál is erősebb tempóra volt képes a Mercedesszel a fiatal brit – igaz, ez még nem a vágyott teljesítmény és a pattogás sem tűnt el.

részletek

Aggódnak a csapatok az új direktíva betartatása miatt

Hogyan fogják ellenőrizni, hogy melyik autó függőleges pattogása felel meg az előírásoknak? A Mercedes szerint mindennek átláthatónak kell lennie – az FIA Kanadában még nem is fog büntetni.

részletek

Sebtapasz, biztató lépés – megoszlik a pilóták véleménye az FIA direktívájáról

Verstappen és Leclerc nem látja szükségét a közbelépésnek, Hamilton viszont nagyon is üdvözli azt: Montrealban az FIA csütörtöki, pattogással kapcsolatos bejelentése jelenti a slágertémát.

részletek

A Haas és a Red Bull első embere ritkán van egy véleményen

Günther Steiner – a Haas F1-es csapatfőnöke – ritkán ért egyet a Red Bull vezetőivel. A két végletet képviselték a költségvetési sapka megemeléséről zajló vitában, de az új technikai irányelvekről hasonlóan vélekednek.

részletek

Pocsék állapotban lehet a kanadai pálya a hosszú szünet miatt?

Három év (2019) után térhet vissza a száguldó cirkusz mezőnye Montrealba, a Covid miatti kétszeres kényszerszünet miatt pedig van, aki úgy gondolja, az aszfalt állapota rengeteget romolhatott.

részletek

Watson: Hamilton most már fejezze be a színházat

Lewis Hamilton látványosan megszenvedi a Mercedes pattogását, ám viselkedése megosztja a közvéleményt, hogy ez mennyire megjátszott. Még honfitársa, az egykori F1-es futamgyőztes sem áll az ő oldalára.

részletek

Hamilton attól félt, hogy falba csapódik

Nem elég, hogy minden eddiginél fájdalmasabb volt a pattogás Bakuban, a hétszeres F1-es világbajnok szerint emiatt még attól is tartott, hogy nagy tempónál elveszíti az irányítást az autója felett.

részletek

Az FIA már hajlana arra, hogy szabályt változtasson a pattogás miatt?

Leginkább a Mercedes, azon belül is Lewis Hamilton panaszkodik a leglátványosabban a pattogás egészségügyi veszélyeire. A hírek szerint az FIA szabályt módosítana, a csapatok azonban ellenállnak.

részletek

Magnussennek idegfájdalmai voltak a pattogástól

A dán F1-es versenyző fizioterapeutája árulta el, hogy eleinte a Haas pilótájának fájdalmai voltak a karjában és az állkapcsában a delfinezésnek nevezett jelenségnek köszönhetően.

részletek