DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Spában várja a legnagyobb szenvedést Leclerc

A monacói arra számít, hogy az F1-es Belga Nagydíjon fogja a leginkább kínozni őket a pattogás. Úgy véli, a Ferrari sehol nem lesz már favorit 2024-ben.

Az utóbbi hetekben az erősorrend negyedik helyére visszacsúszó Ferrarinál a Barcelonában bevetett új padlólemezzel visszatért egy régi bosszantó jelenség: a tempós részeken a pattogás. Ezt igyekeztek orvosolni a hungaroringi módosítással, és jobban is szerepelt valamelyest a Scuderia az F1-es Magyar Nagydíjon – negyedik és hatodik helyet szereztek –, de a mogyoródi pálya lassabb vonalvezetése kevésbé is hozza elő az említett problémát.

A most hétvégi Formula-1-es Belga Nagydíj helyszíne, Spa-Francorchamps azonban teljesen más jellegű pálya, sokkal tempósabb, mint a magyar, éppen ezért a Ferrari pilótája, Charles Leclerc is arra számít, hogy itt újfent jelentkezni fog a pattogás:

f1-leclerc-hun-ferrari-1



„Egy olyan pálya, mint Spa, egy igazi erőfelmérő lesz számunkra, mert valószínűleg ez az a helyszín, ahol arra számítok, hogy a problémáink leginkább láthatók lesznek” – idézi a monacóit a Motorsport.com.

„Aztán meglátjuk, hogy megerősítést nyer-e, hogy még mindig sok munka vár ránk, mielőtt megoldjuk ezeket a gondokat, vagy a múlt hétvégi fejlesztésünk segített tenni egy lépést előre ezeken a pályákon. Egy nagy tempójú pályán azt várom, hogy kicsit jobban fogunk küszködni.”

A várakozások szerint a Ferrari Silverstone-nal ellentétben nem tér vissza az imolai csomaghoz, inkább a hungaroringi módosítástól remél előrelépést. Leclerc állítja, hogy értik is a problémát, csak az épp nehezen kiküszöbölhető:

„Már értjük a dolgokat. Az a helyzet ezzel a fajta pattogással, hogy vagy van, vagy nincs. Nehéz látni a fejlődést. Lehet, hogy kevesebb ideig lesz, de az nem azt jelenti, hogy az intenzitása is javult. Szóval ha van, akkor van. De a megfelelő irányba teszünk lépéseket. Hogy ez elegendő lesz-e, még nem vagyok biztos benne. Arra számítok, hogy Spában újra probléma lehet.”

f1-leclerc-hun-ferrari-2

Már sehol sem lesz favorit a Ferrari?

A maranellóiak legutóbb Monacóban mutattak igazán versenyképes formát, ahol Leclerc végre meg is tudta nyerni a hazai futamát. Ez alapján néhány utcai helyszínen, például a tavaly is sikert hozó Szingapúrban még erősek lehetnek a vörösök, Leclerc azonban így felelt arra a kérdésre, hogy lesznek-e még olyan pályák, ahol esélyesnek várja magukat:

„Nem igazán. Úgy értem, ha így maradunk az autónkkal, akkor nem hiszem. Monaco egy nagyon-nagyon egyedi pálya, ahol roppant erősek vagyunk, de ez nem azt jelenti, hogy bárhol máshol gyorsak leszünk a szezonban. Szóval nem, nem gondolom, hogy papíron bárhol favoritok leszünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: