Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 15. csütörtök

LMP2

Öt hiperautó és két női egység a WEC-rajtlistán

Új kategória, minden eddiginél népesebb LMP2-es és GTE Am géposztály, összesen 33 autó a rajtrácson: közzétették az Endurance-világbajnokság 2021-es idényének nevezési listáját.

részletek

Egy Le Mans-győztes, aki egy éve nem járt otthon és találkozott párjával

Az LMP2-es Richard Bradley története szélsőséges példája annak, hogyan keserítheti meg egy autóversenyző életét a világjárvány. A Kínában élő versenyző tavaly februárban látta utoljára párját.

részletek

Jön a Le Mans: 28 prototípus 24 órás küzdelme

Nézzük végül az LMP kategória mezőnyét, avagy Lehet Más Prototípus győztes, mint a Toyota? A P1-esek között hatan várnak a lepattanóra, míg a húsztagú P2-es kategória a legnagyobb harcot hozhatja.

részletek

Komoly sérülést szenvedett Bruno Senna a WEC-hétvégén

A Silverstone-i WEC-hétvége első szabadedzésén egy félórás csúszás is volt a programban, amit Bruno Senna idézett elő. Az LMP2-es autóban ülő brazil nem is úszta meg az esetet.

részletek

Montoya beelőzné Alonsót

Kész F1-es sztárparádé lesz az idei Le Mans-i 24 órás viadal. Az indulók között lesz Juan Pablo Montoya is, aki hamarabb elorozná a tripla korona dicsőségét egykori riválisához képest.

részletek

Mennyivel gyorsabb az F1-es az LMP2-esnél Daytonában?

Fernando Alonso P2-es prototípussal teljesíti a daytonai 24 órás versenyt – egy YouTube-os szimulátorban kipróbálta a pályát ezzel a versenygéppel és Formula-1-essel is.

részletek

Brownt lenyűgözi Alonso mentalitása

A kétszeres világbajnok szinte csak a motorsportnak él, és ha tehetné, állandóan versenyezne. Zak Brown szerint ilyen hozzáállás kell egy igazi vérbeli versenyzőnek.

részletek

Alonso: Sokkal több gyakorlásra van szükségem

A spanyol F1-es pilóta nemrég gyors egymásutánban LMP1-es és LMP2-es autókat is tesztelhetett, azonban úgy érzi, nagyon sok időnek kell még eltelnie ahhoz, hogy megszokja ezeket a gépeket

részletek

Jackie Chan: Mintha Oscart nyertem volna!

A filmsztár és harcművész-legenda tavaly Oscar-életműdíjat kapott, vasárnap pedig csapatával megnyerte az LMP2-es kategóriát a Le Mans-i 24 órás verseny végén.

részletek

DRS és hidrogénhajtás Le Mans-ban?

Komoly változások köszönthetnek be a Hosszútávú-világbajnokságon és Le Mans-ban: a szervezők a állítható hátsó szárnyat és a hidrogénhajtású autókat is tervbe vették.

részletek

Hivatalos: Petrov a WEC-ben folytatja

A Formula-1-es pályafutása során egyetlen dobogós helyezést szerző orosz pilóta aláírt az SMP Racinghez, így 2016-ban a hosszútávú-világbajnokság LMP2-es kategóriájában láthatjuk őt indulni.

részletek

WEC-csapatot akar a volt F1-es pilóta

Az F1-ben 10 szezont eltöltő francia versenyzőről, Olivier Panisról van szó, aki négy Le Mans-i indulást tudhat a háta mögött, de csapattulajdonosként is kipróbálná magát a Hosszútávú-vb-n.

részletek
Olvastad már?