DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WEC

LM24 20. óra: Toyota-vezetés, Corvette-dráma

A hajrára fordulva jó úton halad a győzelem felé a #8-as Toyota legénysége, a GTE Próban viszont újabb fordulat állt be, miután az éllovas autónak nekiment egy LMP2-es versenygép.

Már csak négy óra van hátra a 2022-es Le Mans-i 24 órásból, s nagyon úgy tűnik, hogy amennyiben nem lesz gondja a Sebastien Buemi, Brendon Hartley, Ryo Hirakawa fémjelezte egységnek, a #8-as Toyota megnyerheti a versenyt, miután továbbra is őrzik tetemes előnyüket a korábban rövid időre megálló #7-es testvérautó előtt. A #709-es Glickenhaus négykörös hátrányban őrzi a harmadik pozíciót, miközben a már a futam elején elszálló Alpine a fallal is közelebbi kapcsolatba került egy ízben.

 

Az LMP2-ben is változatlan a helyzet, még mindig a #38-as JOTA áll az élen, ráadásul a második helyen a testvérautó áll szűk háromperces lemaradással, így akár kettős győzelmet is arathat az alakulat – igaz, ehhez a Robert Kubica nevével fémjelzett Premának is lesz még egy-két szava. Pórul járt viszont a #31-es WRT: Robin Frijns hibázott és csapta falnak az autót – ezzel a verseny eddigi egyetlen biztonsági autós fázisát is kiváltotta a holland.

A GTE Próban viszont újabb fordulat állt be vasárnap délelőtt: az éllovas #64-es Corvette-nek nekiütközött egy őket éppen csata közben előző LMP2-es autó. Mivel a #63-as pedig a korábbi gondok után szintén kiesett, így mindkét Corvette idejekorán feladni kényszerült a küzdelmet. A kategóriagyőzelemért így is kiélezett a csata a #91-es Porsche és az #51-es AF Corse Ferrari között.

 

A GTE Am géposztályban reggel óta a TF Sport Aston Martinja diktálta a tempót, az utolsó négy órára fordulva két perc környéki az előnyük a sokáig vezető Weathertech Racing előtt, de körön belül még a Dempsey Proton Racing #77-es Porschéje is. Eddig összesen amúgy nyolc autó adta fel hivatalosan a versenyt: a Corvette-ek és a WRT mellett kivétel nélkül GTE Am kategóriás egységek.

A Le Mans-i 24 órás verseny 16 órakor ér véget.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: