DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kubica idén is az Alfa Romeo pilótája lesz

Bár ez csupán formalitás, miután az idei Alfa Romeót Lengyelországban mutatják be, de Robert Kubica megerősítette, hogy idén is a svájci-olasz csapat tartalék- és tesztpilótája lesz.

Robert Kubica 2019-ben tért vissza a Formula-1-es mezőnybe súlyos kézsérülését követően, majd 2020-tól az Alfa Romeo alkalmazásában állt. Azt követően, hogy az Alfa Romeo bejelentette, hogy a lengyel olajtársaság által szponzorált Kubica otthonában lesz a 2021-es autó bemutatója, Kubica bejelentése inkább csak formalitás.

A lengyel tavaly a DTM-ben is versenyzett tesztpilótai szerepköre mellett, azonban a BMW Team ART pilótájaként mindössze egy dobogót tudott felmutatni, azonban legnagyobb problémája mégsem ez volt Kubicának, mikor úgy döntött, idén inkább a daytonai 24 óráson vesz részt.



A DTM ugyanis lecserélte eddig használt autóit GT3-as típusokra: „A GT3 nagyon jó versenyautó, de teljesen más vezetési stílust igényel. Mindemellett az Alfa Romeo tartalékversenyzője leszek, így egy F1-es autó vezetése mellett nem sok alkalmam lesz arra, hogy egy új technikához alkalmazkodjak” – mondta a lengyel a Motorsport.com-nak.

„Úgy két-három havonta be kell ugranom az autóba, kipróbálhatom azt egy pénteki szabadedzésen vagy egy félnapos teszten, és nekem mielőbb vissza kell szoknom az F1-es autóhoz, hogy értékelhető visszajelzést tudjak adni róla. Ha egy GT-autót vezetnék, rengeteg időmbe telne, mire újból visszaszoknék.”

„Az az egyik oka annak, hogy Daytonában fogok indulni egy LMP2-es autóval, hogy itt nagy a leszorítóerő, így jobban hasonlít az F1-hez, ugyanakkor szeretnék egy új kategóriát felfedezni. Ha a későbbiekben is lesz lehetőségem megbízhatósági versenyeken elindulni, valószínűleg élnék vele, innentől az a legfőbb célom, hogy a későbbiekben az LMP2-ben versenyezhessek.”

„Azonban egyelőre az a tényállás, hogy az Alfa Romeo Racing Orlenhez tartozom, így jelenleg van munkám. A tavalyi vírushelyzet nem könnyítette meg a dolgomat, mivel nem volt egyszerű kombinálni a két naptárat és mindkettőre egyformán koncentrálni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: