DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
USA

Kubica: Ez most valami más lesz

A héten számoltunk be róla, hogy Robert Kubica elindul majd a 2021-es daytonai 24 órás versenyen. Az Alfa Romeo tartalékversenyzője elmondta, mi a célja élete első 24 órásán.

Az ikonikus amerikai egynaposon először versenyez LMP-autóval Robert Kubica. A lengyel korábban a Ginetta és ByKolles LMP1-esét és az LMP2-es BR01-et is tesztelte, mégsem versenyzett eddig prototípussal. A január 30-31-i daytonai viadalon a dán High Class Racing LMP2-es Orecájával mutatkozik be a 24 óráson.

Kubica csapattársa az IMSA-szezonnyitón az osztrák Ferdinand Habsburg, valamint két dán, Anders Fjordbach és Dennis Andersen lesznek. A lengyel versenyző, aki tavaly Habsburghoz hasonlóan a DTM-ben indult, elmondta, hogy elsődleges célja az, hogy beérjenek a célba.



„Életemben először fogok versenyezni az Orecával. Remélem, könnyű lesz majd alkalmazkodnom és teljes erőnkkel a munkánkra és a versen előkészületeire tudunk majd koncentrálni” – idézi a lengyelt a Motorsport.com.

„Számomra ez egy új élmény és egy új kihívás lesz. Eddig rövidebb futamokon vettem részt, ez viszont egy hosszútávú verseny lesz, amit teljesen más aspektusból kell megközelíteni. Vannak csapattársaim, akikkel együtt nézünk szembe ezzel a kihívással. Szeretném, ha elérnénk a célvonalat ezen az embert próbáló versenyen” - mondta a lengyel a WeatherTech Sportautó Bajnokság futamáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: