DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
WEC

Öt hiperautó és két női egység a WEC-rajtlistán

Új kategória, minden eddiginél népesebb LMP2-es és GTE Am géposztály, összesen 33 autó a rajtrácson: közzétették az Endurance-világbajnokság 2021-es idényének nevezési listáját.

Szűk két hónap van hátra a Hosszútávú-világbajnokság sebringi szezonnyitójáig – már amennyiben meg tudják tartani az amerikai versenyt, amelyek kapcsán elég sok a kérdőjel, sajtóhírek pedig már egy esetleges portimaói beugrás is felmerült –, most pedig az FIA és a WEC közzétette a 2021-es nevezési listát.

Ezen az LMP1-et felváltó új kategóriában, a hiperautók között összesen öt egység szerepel: két Toyota, két Glickenhaus és egy Alpine (a többi márka, például a Peugeot, a Porsche és az Audi csatlakozása későbbi években várható). Az LMP2 ezzel egyidejűleg az eddigi legerősebb mezőnyt vonultatja fel összesen 11 résztvevővel – amelyből egyébként egy Ligier lesz, az összes többi autó Oreca Gibson, csak természetesen más-más csapatok indítják őket.

A GTE Pro még a hiperautóknál is kevesebben lesznek, ugyanis csak két-két Ferrari és Porsche alkotja majd a géposztályt. Az amatőrök viszont nem kevesebben, mint 13-an lesznek, s itt már láthatunk majd Aston Martint is.

A teljes WEC-rajtrács tehát összesen 33 autót fog felvonultatni, az pedig külön érdekessége a nevezési listának, hogy az LMP2-ben és a GTE Amban is láthatunk egy-egy teljesen női alakulatot: előbbinél a Richard Mille Racing #1-es autóját vezeti majd Sophia Flörsch, Tatjana Calderón és Beitske Visser, míg utóbbinál Rahel Frey, Manuela Gostner és Michelle Gatting alkotja majd az Iron Lynx egységét.

 

A versenyzőket illetően még némileg hiányos rajtlista:



wec-rajtlista-1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: