Steward
Héjas Szilárd
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. november 26. szombat

Hiperautó

Nagydíjat nyert a Peugeot hiperautója

A PEUGEOT 9X8 nyerte „Az év legszebb hiperautója” nagydíjat a 37. alkalommal megrendezett párizsi Nemzetközi Autófesztiválon.

részletek

Spekuláció kizárva: csak egy kérdőív kitöltése után vásárolhatnak az érdeklődők a Toyota hipersportautójából

Az ezer lóerős GR Super Sport minden idők legizgalmasabb Toyotájának ígérkezik. A húsz darabos limitált példányszám azonban nem csak az autók szerelmesei számára teszi érdekessé az utcai versenyautót, hanem a nyerészkedők számára is. Ezért most a Toyota a spekulánsokat megpróbálja kizárni, és mindent elkövet, hogy csak az arra érdemesek garázsába kerüljön új csúcsmodellje.

részletek

Öt hiperautó és két női egység a WEC-rajtlistán

Új kategória, minden eddiginél népesebb LMP2-es és GTE Am géposztály, összesen 33 autó a rajtrácson: közzétették az Endurance-világbajnokság 2021-es idényének nevezési listáját.

részletek

Nyilvános főpróbát tartott Le Mans-ban a Toyota GR Super Sport

A legendás Circuit de la Sarthe versenypályán, közvetlenül a Le Mans-i 24 órás futam rajtját megelőzően megmutatta leendő hosszú távú versenyautójának prototípusát a Toyota.

részletek

1010 lóerős, bonyolult nevű hiperautó debütált

A plug-in hibrid FV Frangivento Asfane DieciDieci 5,4 literes, 860 lóerős V10-es benzinmotorral rendelkezik, melyet két, együtt 150 lóerős elektromotor támogat. A merész külsővel és belsővel megtervezett modellt egyelőre mozgásban még nem látták, így érdemes fenntartásokkal kezelni.

részletek

1325 lóerős hiperautó Ausztriából

Egy kis osztrák gyártó, a Milan Automotive állt elő a Milan Reddel, amit a Bugattik és Lamborghinik riválisának szánnak - alig kétmillió eurót kérnek érte... Egy kérdésünk van: minek?

részletek

Az F1 hőskorát idézi a WEC jövőképe

Hatalmas fejlesztői szabadság, változatos és dögös autók, számtalan klasszikus gyártó – amit sokan a mai F1-ből hiányolnak, az két év múlva a felfrissített Hosszútávú-világbajnokságban éledhet újra.

részletek

Le Mans: Visszatérnek a szörnyetegek

Megkezdjük beharangozó sorozatunkat a jövő hétvégi Le Mans-i 24 órásra – méghozzá egy aktuális hírrel, amely alkalmat ad némi visszatekintésre is: 2020-tól érkeznek a hiperautók a legendás egynaposra.

részletek