DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WEC

Nagydíjat nyert a Peugeot hiperautója

A PEUGEOT 9X8 nyerte „Az év legszebb hiperautója” nagydíjat a 37. alkalommal megrendezett párizsi Nemzetközi Autófesztiválon.

A 2021. júliusban leleplezett PEUGEOT 9X8 Hypercar a Festival Automobile International zsűritagjait és az autóipari design rajongóit egyaránt levette a lábáról. „Nagyon büszke vagyok erre a díjra, amely a tervezőmérnökeink és a Peugeot Sport közös munkáját jutalmazza – nyilatkozta Matthias Hossann, a PEUGEOT formatervezési igazgatója. –  A Peugeot Sport csapatával való együttműködés mind műszaki, mind emberi szempontból kiemelkedő színvonalú volt.”

peugeot-hypercar



A FIA Hosszútávú világbajnokságán (WEC) 2022-ben debütáló PEUGEOT 9X8 versenyautó magán viseli a PEUGEOT márka legújabb modelljeinek valamennyi stilisztikai sajátosságát: ilyen az ugrásra kész nagymacskát idéző sziluett, a sportos jegyektől még hangsúlyosabban áramvonalas külső, a letisztult, strukturált vonalak és természetesen az elmaradhatatlan, oroszlánkarmot formázó lámpák. A kifinomult és elegáns PEUGEOT 9X8 a gyorsaság szimbólumaként mindenkit felvillanyoz. Már most egy ikonikus tárgy, esztétikai és műszaki forradalom, egyedülálló formatervezési kaland. 

A PEUGEOT formatervezőinek tudásáról árulkodik az is, ahogyan a PEUGEOT 9X8 belterében visszaköszön a jellegzetes Peugeot i-Cockpit. Akárcsak a szériamodellek esetében, a belső dizájn ugyanolyan kitüntetett figyelmet kapott, mint a külső. A PEUGEOT 9X8 pilótafülkéje minden tekintetben úgy lett kialakítva, hogy minél ergonomikusabb és intuitívabb módon lehessen használni. 

A Nemzetközi Autófesztivál nagydíjával mindig az adott év legszebb autóit tüntetik ki. Az építész Jean-Michel Wilmotte vezette zsűri tagjai az autóipar, a divat, a kultúra, a design és a média világából érkező szakértők közül kerülnek ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: