Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 8. hétfő

Kerékcsere

Hamilton: Döntöttem, ütközés, vagy győzelem

Évek óta láthatjuk, hogy Monacóban mindennél többet számít a pályán elfoglalt helyezés. A rossz gumiválasztás ellenére Lewis Hamilton behúzta a győzelmet, mindent egy lapra tett fel.

részletek

Ferrari: Nem volt rossz Leclerc stratégiája

Az Azerbajdzsáni Nagydíj egyik legtöbb vitát kiváltó eseménye Charles Leclerc eltolt kerékcseréje volt, amiért komoly hátrányt szedett össze. A csapatfőnök szerint viszont nem volt hibás az elképzelés.

részletek

Leclerc hiába vezetett, nem működött a stratégia

A Ferrari monacói pilótája már szombaton leírta esélyei nagy részét Bakuban. A versenyen egy ideig felcsillant a remény akár a győzelemre is, de végül a csapat eltolt stratégiája nem működött.

részletek

A Haas direkt ráment a kerékcserékre

A tavalyi szezonnyitón két orbitális bokszutcai bakinak köszönhetően rengeteg pontot bukott a Haas-Ferrari. Nem feledték a csapatnál a tavalyi fiaskót és kétszer annyit gyakorolták a kerékcseréket.

részletek

A kerékcserék bajnoki helyezést dönthetnek el

A téli szünetben sem pihennek a Formula-1-es kerékcseréket végző szerelők, ráadásul már csak két hónap választ el minket a 2019-es szezon kezdetétől. Néhány elrontott bokszmunka bukást is hozhat.

részletek

A Ferrarié az idei leggyorsabb kerékcsere

2018-ban a leggyorsabb bokszkiállást a Ferrari-szerelők teljesítették, de a bajnokságot ebben sem nyerték meg. A Mercedes és a Williams sokat rontott, a Red Bull és a Sauber hatalmasat fejlődött.

részletek

A McLaren esélytelenül körözgetett Brazíliában

Korábban győzelmekért harcoltak, most pedig a kék zászlós jelzés figyelmen hagyása miatt büntették a McLareneket Interlagosban. Alonso szerint semmilyen stratégia nem segített volna rajtuk.

részletek

Alonsót nem engedte a csapat a leggyorsabb körért menni

Fernando Alonso szerint a McLarenből jelenleg hiányzik az ambíció. Szocsiban szeretett volna a leggyorsabb körért harcba szállni egy plusz kerékcserével, ám az istálló nem volt ebben partner.

részletek

Alonso: Ott végeztünk, amit megérdemeltünk

A McLaren végig alárendelt szerepet játszott az Orosz Nagydíjon, a pontszerzés reménye nélkül intették le mindkét pilótát. Fernando Alonso a csodára várt, de úgy véli, reális a helyezésük.

részletek

Közeledik a nemzetközi autókerék-csere verseny magyarországi fordulója

Szeptember végén, a téligumi szezon közeledtével igazi családi autós eseménynek ad otthont a budapesti Lurdy Ház. Itt zajlik a #TyreChallenge nevű európai gumiabroncs-csere versenysorozat hazai fordulója. A kezdeményezés az útviszonyoknak megfelelő autógumik használatára hívja fel a figyelmet.

részletek

Álomból rémálom Leclerc számára

Ismét szenzációsan vezetett a Brit Nagydíj hétvégéjén Charles Leclerc, de a versenyen végül elhagyta a szerencséje. Egy rosszul rögzített kerék fosztotta meg rengeteg értékes ponttól.

részletek

Magnussen: Mindenki hibázhat

Drámát élt át a Haas-Ferrari Ausztráliában, két, rosszul elvégzett kerékcsere okán huszonkét pontot veszített az istálló. De Romain Grosjean után Kevin Magnussen is túllépett a fájó eseten.

részletek