DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton rühelli az egykiállásos versenyeket

A hatszoros világbajnok szerint nem szabadna előfordulnia olyan futamoknak az F1-ben, ahol csak egyszer kell kereket cserélni – még akkor sem, ha a több kiálláson rajta veszíthet a Mercedes.

Izgalmas taktikai csatát hozott a múlt hétvégi 70. Évfordulós Nagydíj, amely során Max Verstappen és a Red Bull remek stratégiával és versenytempóval idén először legyőzte a Mercedeseket. Mindehhez kellett, hogy a Pirelli az előző hetinél egy fokozattal lágyabb keverékeket szállítson a csapatoknak a Silverstone-ban, s így a legtöbb pilóta ne tudja egy kerékcserével megoldani a versenytávot.

hamilton-kerekcsere-dppi



Annak ellenére, hogy Lewis Hamiltonék rajta vesztettek ezen, a hatszoros F1-es világbajnok kijelentette: ő is azt szereti, ha minél több a kerékcsere egy futamon. Szavait az F1i.com szakoldal idézi:

„Lágyabb gumikkal érkeztünk ide, ami izgalmasabbá tette a versenyt. Ahogy azt már elmondtam a két kiállás kapcsán, félig nem szeretném őket, mert lehet, hogy újra ebbe a helyzetbe kerülünk, végső soron viszont szívás az egykiállás futam. Nem szabadna egykiállásos versenyeket futnunk ebben a sportban, sosem jó azt rajongóként nézni, izgalmasabb, ha több van belőle.”

Hamilton azt sem bánja, ha a többkiállásos versenyeken sebezhetőbb a Mercedes, elsősorban a Red Bull által: „Szerintem ez remek, olyan versenyeket szeretnék, ahol megszorongatnak minket. Nyilván úgy tűnik, a Red Bull elég közel van hozzánk versenytempóban, és erősebbek is, szóval ezek szerint nincs olyan rossz csomagjuk, mint azt az emberek mondják. Érdekes lesz látni a fejlődést az év során, és egyértelmű, hogy nem fogok átnézni rajtuk. Figyelni fogjuk őket, és tovább kell nyomnunk, mert távolról sem lesz ez egyszerű.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: