Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. december 3. szombat

Kerékcsere

Marko: Kicsit izgalmassá akartuk tenni, így elrontottuk a kerékcserét

A Red Bull főtanácsadója leginkább az alapító halála miatt örül a vasárnapi győzelemnek. Még viccesen meg is jegyezte, hogy szándékosan hoztak izgalmat a nagydíjba. De hátrányból is meglett.

részletek

Ezért rontotta el Sainz kerékcseréjét a Ferrari

A négyből csak három kerék volt idejében a helyén, így értékes másodperceket veszített Zandvoortban az első kiállása során a spanyol – most a Scuderia vezető stratégiája magyarázta el, mi történt.

részletek

Palmer: A Ferrari teljesen elszúrta volna Sainz futamát is

Az utóbbi bő egy évtizedben a Ferrari számos stratégiai hibát vétett és így dobott el magától futamgyőzelmeket. Most Leclerc is ezért veszített, ám Sainz futama is mehetett volna a levesbe, ha hallgat a csapatára.

részletek

Perez: A virtuális biztonsági autó keresztbe tett

Sergio Perez remek versenyt futott a gyenge 11. helyről rajtolva. A dobogóra is lett volna reális esélye, de a gumikkal való óvatosság és a végén a VSC meghozta a sikert Alonsónak.

részletek

Alpine: Ha féltünk volna a defekttől, gumit cseréltünk volna

A francia istálló ügyvezetője szerint egyáltalán nem tartottak attól, hogy balesetveszélyes Esteban Ocon abroncsa. A Török Nagydíjat kerékcsere nélkül teljesítő pilótánál kockáztattak, kifizetődött.

részletek

Az új szabály okozta a Red Bull lassú kerékcseréjét

Monza semmilyen tekintetben nem alakult jól a Red Bullnak. A pályán Verstappen ütközött Hamiltonnal majd kiesett, és a bokszmunkájuk is messze elmaradt a tőlük megszokottól.

részletek

Újabb csapatok kritizálják a bokszszabályt

A Red Bull után a Ferrari, az Alfa Romeo és al Alpine is beállt azon csapatok sorába, melyek nemtetszésüket fejezték ki az FIA szabálymódosítása miatt. Szerintük ezt nem így kellene lebonyolítani.

részletek

Horner: Ezzel is minket akarnak lassítani

A Red Bull csapatfőnöke finoman célzott rá, hogy esetleg a Mercedes állhat a kerékcserék lassítása mögött. Toto Wolff szerint ez nem így van, de azt elismerte, hogy érdeklődtek valamiről az FIA-nál.

részletek

Kiderítette a Ferrari, miért lassúak a bokszban

Idén több alkalommal is rengeteg időt veszítettek a kerékcseréknél az olaszok pilótái: az esetek többsége egy konkrét hibára vezethető vissza a Scuderia autók működtetéséért felelős főmérnöke szerint.

részletek

Már sejti a Mercedes, mi történt a bokszban

Ritkán látható malőrt produkált az F1-es Szahíri Nagydíjon a világbajnok istálló: most úgy tűnik, a rádiós rendszerük olyan hibájáról van szó, ami már korábban is kifoghatott volna rajtuk.

részletek

Több kerékcserével lehetne izgalmassá tenni az F1-et?

A Red Bull-csapatfőnök Christian Horner szerint ezzel lehetne elkerülni, hogy olyan unalmas futamokat láthasson a közönség, mint amilyen a Belga GP volt. Michael Masi szerint ez nem feltétlenül igaz.

részletek

Vettel csodát tett, ő a nap versenyzője

Az utóbbi időben leggyakrabban inkább csak lenézett négyszeres világbajnok Barcelonában kifejezetten remekelt, hat pontot zsebelhetett be olyan gumistratégiával, ami lehetetlennek tűnt.

részletek