Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. július 30. péntek

Kerékcsere

Hamilton: Messze a legrosszabb napom

Még egy ötszörös világbajnoknak is alakulhat ilyen gyengén a versenye. Lewis Hamilton szerint hosszú ideje ez volt a legrosszabb napja, a pontzónán kívül végzett, ami a kieséseket nem nézve utoljára hat éve fordult elő.

részletek

Villeneuve óta először vezetett versenyben kanadai pilóta

Lance Stroll alaposan odatette magát Németországban, fantasztikus versenyzéssel és kiválóan időzített bokszkiállásával még a mezőny élén is állt, végül negyedik lett. Még egy trükköt is bevetett.

részletek

Renault: Valóban csak Ricciardóra figyeltünk

A francia gyári istálló elismerte, legutóbb tényleg kicsit háttérbe szorították Nico Hülkenberget, csak ausztrál csapattársára fókuszáltak, hogy legyőzhesse a McLarent. Így viszont pontokat vesztettek.

részletek

Hamilton gumija már a végét járta

A Mercedes elismerte, nagy szerencséje volt Lewis Hamiltonnak a biztonsági autóval, ugyanis jó eséllyel a következő körben kereket kellett volna cserélnie. Már elkezdett sok időt veszteni Bottasszal szemben.

részletek

Norris önhibáján kívül bukott pontokat

Hiába vezetett hazai közönség előtt is kiválóan a brit újonc, a rosszul megválasztott stratégia ugyanúgy kiszúrt vele, mint Valtteri Bottasszal. Végül még a pontszerző helyekről is lecsúszott.

részletek

Ha Bottas a rajtnál visszaesik, nyerhetett volna

A Mercedes olyan stratégiát alkalmazott Nagy-Britanniában, amiből Valtteri Bottas csak vesztesként jöhetett ki. De ezt jó előre elhatározták, mivel eleinte kizárták az egy kiállás esélyét.

részletek

Hamilton megint felülbírálta csapatát

Nem először fordul elő, hogy Lewis Hamilton nem engedelmeskedik a Mercedes kérésének. Ezúttal egy második bokszkiállásra hívták volna ki, de a brit nem akart felesleges kockázatot vállalni.

részletek

Kubica úgy érzi, Russell részesült előnyben

A nyolc év után visszatérő lengyel pilóta Monacóban előrébb autózott, mint csapattársa, mégis George Russellt hívta ki előbb a csapat, pedig elvileg fordítva kellett volna lennie. Kubica nem érti a dolgot.

részletek

Vettel a szerelőkért aggódott

A kerékcsere után Max Verstappen és Valtteri Bottas autója összeért a szűk bokszutcában, amiért a holland büntetést is kapott. Közvetlenül mögöttük nézte végig az esetet Sebastian Vettel.

részletek

Hamilton: Döntöttem, ütközés, vagy győzelem

Évek óta láthatjuk, hogy Monacóban mindennél többet számít a pályán elfoglalt helyezés. A rossz gumiválasztás ellenére Lewis Hamilton behúzta a győzelmet, mindent egy lapra tett fel.

részletek

Ferrari: Nem volt rossz Leclerc stratégiája

Az Azerbajdzsáni Nagydíj egyik legtöbb vitát kiváltó eseménye Charles Leclerc eltolt kerékcseréje volt, amiért komoly hátrányt szedett össze. A csapatfőnök szerint viszont nem volt hibás az elképzelés.

részletek

Leclerc hiába vezetett, nem működött a stratégia

A Ferrari monacói pilótája már szombaton leírta esélyei nagy részét Bakuban. A versenyen egy ideig felcsillant a remény akár a győzelemre is, de végül a csapat eltolt stratégiája nem működött.

részletek
Olvastad már?