DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen felbőszült, majd a COTA-t dicsérte

Nem tagadta a kétszeres világbajnok, hogy ingerültté vált az USA Nagydíjon elrontott kerékcseréjét követően. Így is nyerni tudott Austinban, amiben szerinte a pályának is szerepe volt.

Sokáig úgy tűnt, Max Verstappen viszonylag komolyabb ellenállás nélkül húzhatja be a győzelmet a Formula-1-es USA Nagydíjon. A második kerékcseréje a 36. körben azonban igencsak lassúra sikerült: 11 másodpercig állt egy helyben a Red Bull, így a holland csak Lewis Hamilton és Charles Leclerc mögé tudott visszatérni.

verstappen-austin-redbull-1



Verstappen aztán előbb a monacóit, majd a hajrában a britet is levadászta, így meglett a rekordbeállítást jelentő idei 13. sikere. Mindenesetre a holland nem tagadta, hogy igencsak ideges lett az elrontott bokszkiállásnál – ellenben a Circuit of the Americast nem győzte dicsérni az azt követő felzárkózása kapcsán:

„Rengeteg káromkodás” – felelt arra a kérdésre Verstappen a futam utáni sajtótájékoztatóján, hogy mi járt a fejében a bokszhiba után. „Nagyon dühös voltam. De amint kinyomod a bokszutcai sebességhatárolót, egyből leszeged a fejed és hajtasz tovább.”

„Nem könnyítettük meg a dolgunkat, de szerencsére ez a pályán remekül lehet versenyezni is. Nem olyan, mint más helyszínek, ahol ezzel véget is ért volna a futamod: ez egy igazi versenypálya, ahol lehet előzni. Láthattuk akkor is, amikor először próbálkoztam Charles ellen is, hogy milyen széles az 1-es kanyar, számos különböző ív van, amelyen vissza lehet vágni. És eléggé nehéz is, mert annyira nyitott az a kanyar, hogy olykor nem is tudod elképzelni, hol lesz következőleg a másik autó. De ettől nagyszerű itt a versenyzés, mert számos lehetőséget kínál: előzhetsz belül vagy akár szélesen is fordulhatsz, hogy utána fordulj alá. Ez egy jó pálya.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: