Steward
Héjas Szilárd
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. november 27. szombat

Bokszkiállás

Változnak a bokszkiállások új szabályai

A Belga Nagydíjtól lesznek hatályosak a kiállásokra vonatkozó új direktívák, melyeket a Hungaroringen akartak bevezetni. A Nemzetközi Automobil Szövetség könnyített is a korábbi tervezeten.

részletek

Horner: Ezzel is minket akarnak lassítani

A Red Bull csapatfőnöke finoman célzott rá, hogy esetleg a Mercedes állhat a kerékcserék lassítása mögött. Toto Wolff szerint ez nem így van, de azt elismerte, hogy érdeklődtek valamiről az FIA-nál.

részletek

Helyesli a McLaren a kerékcserék lassítását

A McLaren csapatfőnöke egyetért az FIA pénteken kiadott technikai direktívájával, mely a jövőben szabályozza a bokszkiállások menetét. Inkább a biztonság, mint egyetlen baleset.

részletek

Lelassítja a bokszkiállásokat az FIA

Közzétette legújabb technikai direktíváját az FIA, melyben a legújabb szabályozás ezúttal a bokszutcai munkát érinti. A Magyar Nagydíjtól kezdve búcsút inthetünk a rekordgyors kerékcseréknek.

részletek

Verstappen sem érti, hogyan vágott elé Hamiltonnak

A Mercedesnél a fejüket vakarják az első bokszkiállásoknál történt helycsere miatt, de a jelek szerint még a Red Bullnál sem számítottak rá, hogy az egy körrel korábbi csere ennyire hatásos lesz.

részletek

Ezért nem hívták ki másodszor Verstappent

Helmut Marko szerint csak a szerencsében bízhattak a későbbi győztes Lewis Hamilton második kerékcseréjét követően. Marko azt is elmondta, meddig nem állnak le biztosan az idei fejlesztésekkel.

részletek

Kiderítette a Ferrari, miért lassúak a bokszban

Idén több alkalommal is rengeteg időt veszítettek a kerékcseréknél az olaszok pilótái: az esetek többsége egy konkrét hibára vezethető vissza a Scuderia autók működtetéséért felelős főmérnöke szerint.

részletek

Hamilton rühelli az egykiállásos versenyeket

A hatszoros világbajnok szerint nem szabadna előfordulnia olyan futamoknak az F1-ben, ahol csak egyszer kell kereket cserélni – még akkor sem, ha a több kiálláson rajta veszíthet a Mercedes.

részletek

A kisebb létszám ellenére sem lassulnak a bokszkiállások

Mivel elsősorban a nem mérnöki részét vágták meg a személyzetnek a járványügyi korlátozások miatt, a limitált létszám nem lesz kihatással a kerékcserékre – véli a Ferrari sportigazgatója.

részletek

Hamilton nem bánja a múltkori hibát

A hatszoros világbajnok egyáltalán nem bánja, hogy legutóbb Brazíliában hibás stratégiai döntést hozott a csapat. Kockáztattak, veszítettek, de ha a bajnoki cím lett volna a tét, ezt biztosan nem teszik.

részletek

Kubica: Teljesen jogos a büntetésem

A Williams lengyel pilótáját az ág is húzta Brazíliában, pénteken a falnak csapódott, vasárnap pedig büntetést kapott. Robert Kubica elismeri, jogosan büntették meg, igaz, nem is az ő hibája volt.

részletek

A Mercedes csupán egy területen nem dominál 2019-ben

A Mercedes alakulata 2019-ben vitathatatlanul uralja a sportot, olykor teljesen háttérbe szorítva a rivális csapatokat. A brit-német istálló esetleges gyengeségei után kínkeserves kutatást kell végezni, talán mindössze egy terület fedezhető fel, amelyen nem a Mercedes állítja fel a mércét.

részletek
Olvastad már?