Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 20. szerda

Bokszkiállás

Hamilton rühelli az egykiállásos versenyeket

A hatszoros világbajnok szerint nem szabadna előfordulnia olyan futamoknak az F1-ben, ahol csak egyszer kell kereket cserélni – még akkor sem, ha a több kiálláson rajta veszíthet a Mercedes.

részletek

A kisebb létszám ellenére sem lassulnak a bokszkiállások

Mivel elsősorban a nem mérnöki részét vágták meg a személyzetnek a járványügyi korlátozások miatt, a limitált létszám nem lesz kihatással a kerékcserékre – véli a Ferrari sportigazgatója.

részletek

Hamilton nem bánja a múltkori hibát

A hatszoros világbajnok egyáltalán nem bánja, hogy legutóbb Brazíliában hibás stratégiai döntést hozott a csapat. Kockáztattak, veszítettek, de ha a bajnoki cím lett volna a tét, ezt biztosan nem teszik.

részletek

Kubica: Teljesen jogos a büntetésem

A Williams lengyel pilótáját az ág is húzta Brazíliában, pénteken a falnak csapódott, vasárnap pedig büntetést kapott. Robert Kubica elismeri, jogosan büntették meg, igaz, nem is az ő hibája volt.

részletek

A Mercedes csupán egy területen nem dominál 2019-ben

A Mercedes alakulata 2019-ben vitathatatlanul uralja a sportot, olykor teljesen háttérbe szorítva a rivális csapatokat. A brit-német istálló esetleges gyengeségei után kínkeserves kutatást kell végezni, talán mindössze egy terület fedezhető fel, amelyen nem a Mercedes állítja fel a mércét.

részletek

Csak a gumik állíthatják meg a Mercedest

A világbajnoki címvédő istálló főnöke egyelőre nem ünnepel túlzottan az első sor kibérlése után sem, mivel tudja, az abroncsok életben tartása komoly fejtörést okozhat a várható nagy melegben.

részletek

A Haas direkt ráment a kerékcserékre

A tavalyi szezonnyitón két orbitális bokszutcai bakinak köszönhetően rengeteg pontot bukott a Haas-Ferrari. Nem feledték a csapatnál a tavalyi fiaskót és kétszer annyit gyakorolták a kerékcseréket.

részletek

A kerékcserék bajnoki helyezést dönthetnek el

A téli szünetben sem pihennek a Formula-1-es kerékcseréket végző szerelők, ráadásul már csak két hónap választ el minket a 2019-es szezon kezdetétől. Néhány elrontott bokszmunka bukást is hozhat.

részletek

A Ferrarié az idei leggyorsabb kerékcsere

2018-ban a leggyorsabb bokszkiállást a Ferrari-szerelők teljesítették, de a bajnokságot ebben sem nyerték meg. A Mercedes és a Williams sokat rontott, a Red Bull és a Sauber hatalmasat fejlődött.

részletek

Megint a Sauber volt a leggyorsabb a bokszban

Monaco után Kanadában is a Sauber tudta felmutatni a leggyorsabb bokszkiállást, igaz, ennek előnyeit nem a végül pontszerző Leclerc élvezhette. A rekord továbbra is a Mercedesé és a Red Bullé.

részletek

Az FIA javítana a kiállások problémáin

2018-ra jellemző, hogy nem zökkenőmentesen zajlanak a bokszkiállások: ennek például a két Haas és Kimi Raikkönen is megitta a levét. Whiting elmondta, azon dolgoznak, hogy javítsanak a helyzeten.

részletek

A bokszhibák oka: lehetetlen tovább javulni?

Elkerülhetetlen, hogy időről időre történjenek bokszutcai hibák a Formula-1-ben, de miután a 2018-as szezon első három hétvégéjén egyaránt előfordultak ilyen esetek, egyre többekben merül fel, hogy ez már nem lehet véletlen.

részletek
Olvastad már?