DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Sainz szerint veszélyesek a bokszutcák

A Ferrari spanyol versenyzője szerint változtatásokra lenne szükség, hogy a bokszkiállások kevesebb veszéllyel járjanak és a szerelők nagyobb biztonságban legyenek.

Carlos Sainz a holland futamon két bokszban történt esetbe is belekeveredett, első kiállásánál csapata csupán három kerékkel várta őt, miközben Sergio Perez áthajtott a Ferrari istálló egyik kerékpisztolyán, míg egy másik alkalommal ráengedték honfitársára, Fernando Alonsóra, mely miatt a maranellóiak spanyolja időbüntetést is kapott.

Ezen tapasztalatai miatt Sainz úgy látja, hogy változtatásokra lenne szükség a bokszutcákkal kapcsolatban: „Azt gondolom, hogy ez olyan, amiről nem beszélünk eleget, arról, hogy bizonyos bokszutcák, ahová az idény során megyünk, túl szűkek. Javítanunk kell a biztonságon a szerelők számára, mert elfelejtjük, hogy azok az emberek ott állnak sisakban és overállban a bokszkiállás alatt, 80 km/h-val közlekedő autók között és szó szerint centiméterekre vannak balesetektől és nagyon veszélyes helyzetektől” – mondta Sainz, aki Zandvoort mellett a szingapúri és a hungaroringi bokszutcát is keskenynek tartja.



„Zandvoort egy nagyszerű pálya, minden évben vissza akarok oda menni, de gondolnunk kell a szerelőkre és arra, hogy milyen szűk ott az egész, mert egyszerűen túl szűk és azt gondolom, hogy javítanunk kell a biztonságon” – folytatta a spanyol. „Sokat beszélünk az autók biztonságáról, a pályákat érintő előírásokról, de attól tartok, hogy a bokszutcában történni fog valami, ha továbbra is ilyen keskenyen maradnak, hiszen sok dolog zajlik le, főleg akkor, ha több bokszkiállás folyik egyszerre” – zárta Sainz.

A 24 éves pilótát hátravetette a holland futam a bajnokságban, hiszen a tabellán megelőzte őt George Russell, visszaesett az ötödik helyre és a második helyezett Charles Leclerc mögött 26 ponttal várhatja az Olasz Nagydíjat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: