DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Sainz Red Bull-fölénytől tart Monzában

A Ferrari spanyolja az elvárások és a hatalmas nyomás ellenére elsősorban élvezni szeretné a monzai hétvégét, azonban elismerte, hogy tart a spái Red Bull-dominancia megismétlődésétől.

Carlos Sainz hétvégén második alkalommal öltheti majd magára a tűzpiros overallt a Ferrari szurkolóserege, a legendás tifosi előtt Monzában, ahová a spanyol egy csalódást keltő zandvoorti versenyt követően érkezik meg. Sainz 2020-ban közel állt a győzelemhez a Sebesség Templomában, ám végül meg kellett elégednie a második hellyel, akkor még a McLaren versenyzőjeként. Az egyszeres futamgyőztes tisztában van vele, hogy a Ferrari pilótájaként hatalmas nyomás nehezedik majd a vállára, ennek ellenére azonban elsődleges céljaként élvezni szeretné a versenyhétvégét.



„Monza hihetetlen hétvégét tartogat számunkra. Tömött lelátók, versenyképes Ferrari, szerintem pilótaként ennél tökéletesebb forgatókönyvet elképzelni sem lehetne” – idézi a spanyolt az F1i.com. „15 éve követem figyelemmel a Formula-1-et, ezért tisztában vagyok vele, hogy mi vár rám. A fokozódó nyomás, és a rengeteg médiaesemény ellenére szeretném élvezni a hétvégét, mert ezek miatt néha nem fogod fel, hogy ez valóban megtörténik, és a részese vagy. Meglátjuk, mit tartogat számunkra verseny, de én igyekszem így megközelíteni a dolgokat.”

A monzai aszfaltcsík karakterisztikájából kiindulva elkerülhetetlen az összehasonlítás Spával, ahol Max Verstappen a 14. helyről rajtolva tudott domináns győzelmet aratni: „Nem szeretnék hazudni, egy kicsit tartok tőle, hogy megismétlődik majd a spái futam, hiszen ha van pálya, ami hasonló, akkor az Monza” – osztotta meg aggályait Sainz.

„Tudjuk, hogy erősek lesznek itt, mert az autójuknak fekszik a pálya, de ez nem jelenti azt, hogy Spából okulva ne nehezíthetnénk meg jobban a dolgukat. Több módon is lehet győzelmet szerezni, még akkor is, ha nem a miénk a leggyorsabb autó. Mindent beleadunk majd” – ígérte a Ferrari versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: