Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 19. kedd

Bokszutca

Nem számított rá, de megbüntették Bottast a bokszhiba után

Háromhelyes rajtbüntetést akasztottak a második stájer edzésen a bokszutcában megpördülő finn nyakába a felügyelők. A Mercedes „valami újat” próbált a kihajtásnál, ennek lett az eredménye a baki.

részletek

Irvine: Schumacher jobb volt, mint Senna

Az 1999-es ezüstérmes egyértelműen úgy gondolja, Michael Schumacher még Ayrton Sennánál is magasabb szintet ütött meg a Formula-1-ben. Pedig ilyen összehasonlítás kockázatos vállalkozás.

részletek

Átépítik a veszélyes francia bokszutcát

Paul Ricard közel három évtized után érkezett meg újra a Formula-1-be, ám a bokszutcát nem övezte óriási megelégedés, különösen a veszélyesnek mutatkozó bejárat és kijárat miatt.

részletek

Nem hagyta szó nélkül az FIA Hamilton manőverét

Lewis Hamilton még az első szabadedzésen nézte el a bokszbejárat féktávját, majd visszatolatott, és így ment be a bokszutcába. Az FIA ezt nem hagyta szó nélkül, Hamilton közel került egy büntetéshez.

részletek

Megbüntették a Williamst az elsodort szerelő miatt

A bokszutcai baleset a bahreinire emlékeztetett, amely során egy Ferrari-csapattag lába eltörött. Mexikóban szerencsére sérülés nem történt, de a csapat pénzbírságot kapott.

részletek

Hamilton: Szürreális pillanataim voltak

A Német Nagydíj óriási vitákat okozó ügyét követően Lewis Hamilton részletesen elmesélte, mi történt a kritikus pillanatokban. A felmentett pilóta „zavarosnak” és "érzelemdúsnak” írta le helyzetét.

részletek

Veszélyes a francia bokszutca

A Le Castellet-i pálya meglehetősen biztonságos lett az átépítés után, de a bokszutca rengeteg veszélyt hordoz magában több ponton is. Megy a panaszkodás, emberéletek is veszélybe kerülhetnek.

részletek

Állandó életveszély a bokszutcában

Az autóversenyzésben a bokszutca állandó veszélyforrást jelent, különösen versenyen, ha szoros csaták vannak. Sokszor balul üt ki valami, aminek utána csak szerencse kérdése, hogy vannak-e sérültjei.

részletek

Néha az élmenőknek megoldhatatlan feladat a bokszutca

Előfordul időnként, hogy a sokat próbált versenyzőknek is nehézséget okoz egy bokszkiállás. Futamgyőztesek, világbajnokok is véreztek már el látszólag egyszerű helyzetekben.

részletek

Több ponton változtattak a bakui pályán

Reagált az FIA az F1-es Európa Nagydíj pénteki edzései során felmerült problémákra: néhány kanyarban eltávolították a rázóköveket, emellett a bokszutca bejáratát illetően is történtek módosítások.

részletek

Kimi: Ezt bírod kérdezni az időmérő után?

Az F1-es Spanyol Nagydíj kvalifikációjának volt egy érdekes mozzanata Lewis Hamilton és Kimi Raikkönen között, amelynek azonban sem ők, sem a versenyirányítás nem tulajdonított túl nagy jelentőséget.

részletek

Tilos beugratóst játszani a bokszkiállással

A Brit Nagydíjon a Mercedes egy bokszutcai trükkel akarta megtéveszteni a Williamst, ám a kerékcserék látszatának keltése már nem szabályos az F1-ben, és a Hungaroringen már büntetni fognak hasonlóért.

részletek
Olvastad már?