DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Megbüntették a Williamst az elsodort szerelő miatt

A bokszutcai baleset a bahreinire emlékeztetett, amely során egy Ferrari-csapattag lába eltörött. Mexikóban szerencsére sérülés nem történt, de a csapat pénzbírságot kapott.

A Mexikói Nagydíj során a bokszutcában egy kisebb baleset történt, szerencsére személyi sérülés miatt, amely azonban sokkal súlyosabb következményekkel is járhatott volna: miután végrehajtották a kerékcserét, Lance Stroll elsodorta a jobb első keréken dolgozó egyik szerelőjét, aki a földre esett. A versenybírák szerint az eset a veszélyes kiengedés kategóriájába esett, amely csapattagot veszélyeztetett. 25 ezer euró pénzbírságot szabtak ki a Williamsre.



„A stewardok úgy ítélték meg, hogy a teljes bokszkiállás-folyamat befejeződött, a szerelő pedig annak eredményeként kapott ütést, hogy a folyamat befejezése közben kisebb koordinációs hiba történt. Mindazonáltal, bár a kontakt nem eredményezett sérülést, a stewardok úgy találták, hogy a csapat kötelezettsége arról gondoskodni, hogy a teljes személyzet távol áll az autótól, mielőtt azt kiengedik” – hangzik a hivatalos nyelvezetű indoklás.

A balesetet látva a nézőknek rögtön eszükbe juthatott az idei Bahreini Nagydíjon történt baleset, mikor Kimi Raikkönen elütötte az egyik Ferrari-szerelőt, Francesco Cigarinit. A stewardok közleményében szerepel, hogy a büntetés mértékének meghatározása során ezt az esetet vették figyelembe: akkor, mivel komoly sérülés, lábtörés történt, 50 ezer eurót tett ki a bírság.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: