DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Irvine: Schumacher jobb volt, mint Senna

Az 1999-es ezüstérmes egyértelműen úgy gondolja, Michael Schumacher még Ayrton Sennánál is magasabb szintet ütött meg a Formula-1-ben. Pedig ilyen összehasonlítás kockázatos vállalkozás.

Az utóbbi napokban Eddie Irvine-tól hangos a sajtó. Nemrég olvashattuk, hogy Sebastian Vettelt túlértékelt egynyári fecskének nevezte, de Lewis Hamiltonhoz is intézett néhány keresetlen szót. Most a brazilok legendáját, Ayrton Sennát találta meg, még olyan szegmenst is talált, amiben Schumacher és ő maga is jobb volt, mint Senna.

Az északír pilóta 1996 és 1999 között versenyzett a Ferrarinál Michael Schumacherrel egy csapatban, de vízhordó szerepe mindig nyilvánvaló volt. Egyetlen évben győzte le a hétszeres világbajnokot, 1999-ben, amikor Schumacher a Brit Nagydíjon lábát törte és az év harmadát kihagyni kényszerült.

Michael Schumacher 1991 és 1994 között (bár ebben csak két teljes szezon akadt) mérethette meg magát Ayrton Senna ellenében, első teljes szezonjában néhány ponttal sikerült is legyőznie a McLaren-Hondánál számos kiesést elszenvedő brazilt. A nem túl nagyszámú csata ellenére Irvine bizton állítja, hogy kettejük harcából rendre Schumacher jött volna ki győztesen, mivel egyszerűen jobb volt nála.

Keveset versenyeztek egymás ellen, de Schumacher és Senna sokszor nem értettek egyet


„Úgy vélem, hogy Michael a valaha volt legjobb. Szerintem Senna technikája sebezhető volt. Természetesen bámulatosan tehetséges volt, elképesztő hozzáállással, ugyanakkor több módszere sem bizonyult a legmegfelelőbbnek, nem figyelt oda mindenre” – nyilatkozta Irvine a BBC-nek.

„Emlékszem a Japán Nagydíjra, életem első futamán Michael az első, én pedig a második leggyorsabb voltam a bokszba való behajtást tekintve. Senna pedig csak negyedik vagy ötödik volt. Michael gyakorolta a bokszutcába való behajtást, Senna pedig egyáltalán nem, jócskán voltak hiányzó láncszemek nála.”

„Óriási rajongója vagyok (Ayrton Sennának), de úgy gondolom, Michael legyőzte volna, sőt le is győzte őt, amikor egymás ellen versenyeztek” – tette hozzá Eddie Irvine. Ezzel a nyilatkozattal mindenesetre nagyon bátor összehasonlításra vállalkozott a Ferrari egykori négyszeres futamgyőztese.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: