DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. január 28. szombat

JapánNagydíj

Leclerc: Javulnia kell az F1-nek a suzukai zűrzavar után

A Japán Nagydíjon Max Verstappen kiérdemelten, de furcsa körülmények között szerezte meg második világbajnoki címét. A monacói szerint a F1-nek tennie kell azért, hogy ilyen ne fordulhasson elő.

részletek

Villeneuve átalakítaná a suzukai pályát

A kanadai világbajnok azóta veszélyesnek tartja a kanyart, ahol Sainz balesetet szenvedett, mióta először versenyzett Japánban. Biztonsági módosításokra lenne szükség ezen a szakaszon, amely esőben nagyon kockázatos.

részletek

Több ponton is hibázott a Mercedes Japánban

Andrew Shovlin elismerte: utólag már talán nem a nagy leszorítóerős beállításra szavaztak volna, ahogy az sem volt jó döntés, hogy Russellt ugyanabban a körben hívták kerékcserére, mint Hamiltont.

részletek

Nem csupán Verstappennek gratulált Hakkinen

A holland olyan versennyel biztosította be a 2022-es címet, amilyenről minden bajnokesélyes álmodik – Mika Hakkinen a Verstappen önbizalmáról tanúskodó rajtot emelte ki belőle. A finn külön említést tett Adrian Newey-ról, aki közös pont az új kétszeres világbajnok és a finn sikereiben.

részletek

Megvédték társai a piros zászló hatálya alatt gyorshajtó Gaslyt

Nincs konkrét szabály arra, milyen tempóval kell közlekedni a futam megszakítása után, ráadásul a gumik lehűlése miatt akár veszélyesebb is lehet, ha lassan mennek – mutattak rá George Russellék.

részletek

F1-Archív: Két versenyzővel van mindig probléma

Schumacher szóvá teszi, hogy Coulthard és Villeneuve mindig a háta mögött beszél, autócsere helyett ballasztsúlyt vezethetnek be, vb-cím nyolcadik hellyel, Barrichello és Alonso Suzukában, Hamilton Szocsiban győz: ezek voltak október 12. Formula-1-es hírei.

részletek

Hakkinen: Nem akarunk újabb halálesetet

A kétszeres világbajnok finn szerint bőven lesz mit vizsgálni a Japán Nagydíj traktoros ügyén. Ilyen időjárási körülmények között az FIA ekkorát nem hibázhat, még ha Gasly gyorsan is ment.

részletek

Norris: Fogják be, akik szerint tv-ből nézve nem tűnt annyira rossznak a helyzet

A McLaren pilótája rámutatott: lehet, hogy a tévénézők mindent láttak a közvetítésben, de az autóban teljesen más volt a helyzet az esőben. A brit szerint az F1-es gumik által felvert víz a gond.

részletek

Schumacher először vezetett F1-es futamot

Mick Schumacher pályafutása során először vezetett Formula-1-es versenyen. A néhány méter dicsőség azonban sokba került, mert a rossz stratégia miatt történhetett ez így.

részletek

Marko: Verstappen sokkal érettebbé vált

Nem győzte méltatni immár kétszeres F1-es világbajnok pilótáját a Red Bull tanácsadója: kiemelte azokat a pillanatokat, amikor nyilvánvalóvá vált számára, hogy szintet lépett a holland.

részletek

„Ennek soha nem lenne szabad megtörténnie”

Nemcsak a versenyzők, hanem az F1-es csapatfőnökök is felemelték a szavukat a Japán Nagydíj eleji „traktorügy” kapcsán: Christian Horner reméli, tényleg alapos vizsgálatot folytat le az FIA.

részletek

Albon: Sem a pályát, sem Kevint nem láttam

Szemléletesen írta le Alex Albon a Japán Nagydíj első körének áldatlan állapotait. A vízfüggönyben tíz méternél messzebbre nem látott, kapaszkodók alapján próbálta kitalálni, hol jár épp.

részletek