Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. október 28. szerda

JapánNagydíj

Hivatalos: Újabb három helyszínt töröltek a versenynaptárból

Az F1 pénteken egy közleményben nyilvánosságra hozta három újabb F1-es nagydíj törlését. Azerbajdzsánban, Szingapúrban és Japánban idén biztosan nem rendeznek nagydíjat.

részletek

Ezt a három nagydíjat törölhetik a napokban

Foghíjasnak ígérkezik a szezon Európán kívüli szakasza. Három verseny törléséről érkeztek hírek, és még kettő megtartása valószínűtlen. Ez mindössze hat helyszínt jelentene a kontinensen kívül.

részletek

MotoGP: Japán is törölve, így festhet a szezon

Újabb ikonikus pálya és nagydíj esett a koronavírus áldozatául a MotoGP-ben: 1986 óta először nem rendeznek futamot Japánban – és az is lehet, hogy Európán kívül egyáltalán nem is fognak.

részletek

A Renault hosszú évek óta szabálytalan autóval versenyzett?

A francia gyári istálló főnöke rámutatott, hogy már a korábbi években is ezt a fékrendszert használták, mégsem kifogásolta senki. A Renault már huzamos ideje szabálytalan autóval versenyez?

részletek

Háborog, de beletörődik a kizárásba a Renault

Nem nyújt be fellebbezést a Japán Nagydíjról kizárt istálló. Álláspontjuk szerint nem arányos és következetlen volt a büntetés, de „hiábavaló vita” lenne az FIA testületét győzködni a csapat igazáról. Az innovációkról továbbra sem mondanak le.

részletek

Akik igazán jól jártak a Renault-k kizárásával

Alaposan felforgatja a Japán Nagydíj végeredményét, valamint az összetett pontverseny állását Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg kizárása. A Renault még az ötödik pozícióját is elveszítheti.

részletek

Mindkét Renault-t kizárták a Japán Nagydíjról

Eleinte szabályosnak ítélték a Renault fékmegoldását, azonban a Racing Point addig ütötte a vasat az ügyben, amíg végül célt ért: Daniel Ricciardót és Nico Hülkenberget is megfosztották Japánban elért eredményétől.

részletek

Rossi: Káosz a rajt után, gyenge tempó, bukás a végén

Pocsék futamot teljesített Motegiben a kilencszeres világbajnok, aki szerint a tempója alapján az ötödik-hetedik hely elérhető lett volna számára, ha nem a negyedik sorból kellett volna indulnia.

részletek

Már Russell is odaszólt a Williamsnek

Úgy tűnik, nem kizárólag Robert Kubicának vannak problémái a Williamsszel, hanem ifjú csapattársának is. George Russell ki akart állni a versenyből Japánban, olyan veszélyesnek ítélte fékjeit.

részletek

Még mindig nem pánikolnak az Alfa Romeónál

Semmi ok az aggodalomra, mondja Frederic Vasseur, azzal érvelve, hogy nagy gond akkor lenne, ha az időmérőn hiányozna a tempó. A probléma forrását illetően azonban még mindig csak sejtése van.

részletek

Ratzenberger jutott Hakkinen eszébe Suzukában

Nagy bajhoz vezethetett volna a Ferrari mulasztása a kétszeres világbajnok szerint Japánban: Leclerc helyett a csapatot tartja felelősnek. A rajtot elrontó Vettellel rokonszenvez, Bottast dicséri, titkon pedig bízik a csodában Mika Hakkinen.

részletek

Vettel: Térjünk vissza a normális kockás zászlóhoz

Japánban még a végeredmény is módosult egy egyelőre ismeretlen szervezői hiba miatt, amiért a kelleténél hamarabb jelent meg a kockás zászlót jelző panel. Vettel változtatna a rendszeren.

részletek
Olvastad már?