Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. április 5. vasárnap

JapánNagydíj

Háborog, de beletörődik a kizárásba a Renault

Nem nyújt be fellebbezést a Japán Nagydíjról kizárt istálló. Álláspontjuk szerint nem arányos és következetlen volt a büntetés, de „hiábavaló vita” lenne az FIA testületét győzködni a csapat igazáról. Az innovációkról továbbra sem mondanak le.

részletek

Akik igazán jól jártak a Renault-k kizárásával

Alaposan felforgatja a Japán Nagydíj végeredményét, valamint az összetett pontverseny állását Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg kizárása. A Renault még az ötödik pozícióját is elveszítheti.

részletek

Mindkét Renault-t kizárták a Japán Nagydíjról

Eleinte szabályosnak ítélték a Renault fékmegoldását, azonban a Racing Point addig ütötte a vasat az ügyben, amíg végül célt ért: Daniel Ricciardót és Nico Hülkenberget is megfosztották Japánban elért eredményétől.

részletek

Rossi: Káosz a rajt után, gyenge tempó, bukás a végén

Pocsék futamot teljesített Motegiben a kilencszeres világbajnok, aki szerint a tempója alapján az ötödik-hetedik hely elérhető lett volna számára, ha nem a negyedik sorból kellett volna indulnia.

részletek

Már Russell is odaszólt a Williamsnek

Úgy tűnik, nem kizárólag Robert Kubicának vannak problémái a Williamsszel, hanem ifjú csapattársának is. George Russell ki akart állni a versenyből Japánban, olyan veszélyesnek ítélte fékjeit.

részletek

Még mindig nem pánikolnak az Alfa Romeónál

Semmi ok az aggodalomra, mondja Frederic Vasseur, azzal érvelve, hogy nagy gond akkor lenne, ha az időmérőn hiányozna a tempó. A probléma forrását illetően azonban még mindig csak sejtése van.

részletek

Ratzenberger jutott Hakkinen eszébe Suzukában

Nagy bajhoz vezethetett volna a Ferrari mulasztása a kétszeres világbajnok szerint Japánban: Leclerc helyett a csapatot tartja felelősnek. A rajtot elrontó Vettellel rokonszenvez, Bottast dicséri, titkon pedig bízik a csodában Mika Hakkinen.

részletek

Vettel: Térjünk vissza a normális kockás zászlóhoz

Japánban még a végeredmény is módosult egy egyelőre ismeretlen szervezői hiba miatt, amiért a kelleténél hamarabb jelent meg a kockás zászlót jelző panel. Vettel változtatna a rendszeren.

részletek

Nem helyezik át vasárnapra az időmérőt

A rendhagyó suzukai program feldobta a versenyhétvégét, de a jövőben nem lesz állandó a kétnapos nagydíj és vasárnapi kvalifikáció. Csak a pénteki menetrendhez nyúlnak hozzá, mondta el Ross Brawn.

részletek

Palmer: Vicces, hogy pont Verstappen nyafog

Max Verstappen a csapatrádióban és a sajtón át is többször panaszkodott Charles Leclerc-re a suzukai koccanást követően. Jolyon Palmer szerint ez elég muris, hogy pont Mr. Agresszív nyafog.

részletek

Norris: Ebből baj lehetett volna

A McLaren pilótáját Albon egy bevetődéssel tessékelte ki a pályáról a Japán Nagydíjon. Norris szerint ebben benne volt egy csúnya baleset, ennek ellenére szépnek tartja a manővert.

részletek

Villeneuve: Hamilton ott kapott ki, ahol a versenyző számít

Mindkét Ferrarit büntette volna az egyszeres világbajnok, Jacques Villeneuve. A szakértő szerint Leclerc és Verstappen ütközése nélkül Hamilton csak ötödik lett volna: ez nem a címvédő hétvégéje volt, hisz Bottasszal szemben időmérőn és futamon is alulmaradt.

részletek
Olvastad már?