DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. február 28. szerda

JapánNagydíj

Alonso: A nézők 99 százaléka nem érti a rádiózást

Suzukai „oroszlános” üzenetét nem csak a nézők értették félre, hanem a sajtó is: Alonso szerint a háttér ismerete nélkül nehéz értelmezni a rádiózást.

részletek

F1-Archív: Két versenyzővel van mindig probléma

Schumacher szóvá teszi, hogy Coulthard és Villeneuve mindig a háta mögött beszél, autócsere helyett ballasztsúlyt vezethetnek be, vb-cím nyolcadik hellyel, Barrichello és Alonso Suzukában, Hamilton Szocsiban győz: ezek voltak október 12. Formula-1-es hírei.

részletek

F1-Archív: Bianchi fejsérülést szenvedett Japánban

Hamilton puhább gumikat akar, súlyos baleset Suzukában, Alonso megnyilvánulásai a Renault-nak és McLarennek sem tetszettek, Villeneuve-öt kirúgták, Schumacher lehúzta Montoyát. Ezek voltak a hírek az F1-ben október 5-én.

részletek

Retro – A nap, amikor még reménykedtünk...

A 2014-es szezonban épp ezen a napon rendezték az elmúlt két évtized legszomorúbb F1-es futamát, az esős Japán Nagydíjat, a versenyt, melynek végeredménye tulajdonképpen senkit nem érdekelt.

részletek

Retro – Vettel belerohan Webberbe

2007. szeptember 30-án rendezték Fujiban a 33. Japán Nagydíjat, mely a pokoli időjárásról, Vettel tündökléséről és bukásáról, valamint a Massa és Kubica közti fantasztikus csatáról maradt örökre emlékezetes.

részletek

Motiválják az Astont Alonso rádiós kirohanásai

Megtört az idény eleji varázs? Mike Krack, a csapat F1-es főnöke szerint szó sincs erről – de azt is elmondta, minek köszönhető a visszaesésük.

részletek

Tartott Suzukától, de előrelépett a Ferrari

Korábbi gyengeségük miatt a kelleténél jobban aggódtak az F1-es Japán Nagydíjon Frederic Vasseur szerint, de most bebizonyosodott, hogy fejlődtek.

részletek

„Semmit sem érnek az öt másodperces büntetések”

Alexander Albon fogalmazta ezt meg Sergio Perez egymást követő versenyeken produkált manőverei után, de más F1-es szereplők is egyetértettek vele.

részletek

Mercedes: A McLaren gyorsabb, a Ferrari hátránya eltűnt

Ez volt a prózai oka, miért nem tudtak versenyre kelni velük az F1-es Japán Nagydíjon – de a Ferrarival szembeni korábbi előnyük sem evidens már.

részletek

Podcast: Újra hengerelt a Red Bull

Visszavágott Szingapúrért és a Japán Nagydíj megnyerésével bebiztosította a konstruktőri vb-cím megvédését a Red Bull. Kibeszélő.

részletek

Norris nem merte megelőzi Perezt, aki majdnem kiütötte a futamból

Lando Norris nem merte a VSC-fázis alatt elkerülni a rém lassan guruló mexikóit, aki aztán a jelzés végénél kis híján neki is ütközött.

részletek

„Mi ketten szerezzük a pontokat” – Norris az Aston utoléréséről

A mclarenes behozhatónak érzi a 49 pontos hátrányukat a konstruktőri negyedik helyezetthez képest, és nem is annyira burkoltan beszólt a rivális csapatnak.

részletek