Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. február 27. szombat

1993

Egy karóra, amitől Schumacher tényleg gyorsabb lett ’93-ban

Gondolná, hogy Michael Schumachert 1993-ban egy Casio karóra segítette abban, hogy minél gyorsabb legyen a Benetton-Forddal? Az akkoriban még az első vb-titulusára csak áhítozó későbbi hétszeres világbajnok és a japán időmérő szerkezet furcsa kapcsolata a Monacói Nagydíj hétvégéjén került felszínre, de a sztori igazságtartalmát a formula.hu-nak Pat Symonds, a csapat akkori technikai vezetője is megerősítette.

részletek

Amiért Todt nemet mondott Sennának

A tragikus 1994-es évet Ayrton Senna Ferrari-versenyzőként is megkezdhette volna. Jean Todt felidézte a tárgyalást, amelyet a brazil világbajnokkal folytatott 1993 őszén, valamint elmondta, miért hiúsult meg a megegyezés. A következő versenyen fordulat történt a pilótapiacon, Senna pedig a Williamsnél kötött ki.

részletek

Érdekességek a búcsúzó Sauberről

Eltűnik a Sauber név a Formula-1-ből, 1993 óta pedig az egyik legszerethetőbb istálló volt a Formula-1-ben. Szerencsére nem szűnik meg a csapat, csak átalakul Alfa Romeo Racinggé.

részletek

Irvine: Schumacher jobb volt, mint Senna

Az 1999-es ezüstérmes egyértelműen úgy gondolja, Michael Schumacher még Ayrton Sennánál is magasabb szintet ütött meg a Formula-1-ben. Pedig ilyen összehasonlítás kockázatos vállalkozás.

részletek

Fittipaldi: Senna is indulni akart az Indy 500-on

A sokak számára talán meglepő információt a brazil honfitársa és a vele jó kapcsolatot ápoló kétszeres világbajnok, Emerson Fittipaldi osztotta meg egy F1-es podcastben.

részletek

Hamilton szerezné meg Senna autóját?

Titokzatos érdeklődők bukkantak fel Ayrton Senna hamarosan árverésre bocsátandó McLarenje körül a jelenlegi tulajdonos szerint. A feltevések szerint Lewis Hamilton is pályázik az értékes autóra.

részletek

Bárki megveheti Senna legendás McLarenjét

Előre láthatólag nagyon mélyen a zsebébe kell nyúlnia, de most aki szeretné, megszerezheti Ayrton Senna huszonöt évvel ezelőtti versenyautóját, ami ráadásul valóban szerepelt élesben is.

részletek

„Mondtam Ayrtonnak, hogy nagyobbak a golyóim”

Mika Hakkinen a háromszoros vb-győztes Ayrton Senna mellé került a McLarennél 1993 végén – a finn most visszatekintett első közös versenyükre, ahol az időmérőn rögtön legyőzte a brazil legendát.

részletek

Történelmi tény: az erőviszonyok idővel felborulnak

Időnként elég hozzá egy év, néha jóval hosszabb időbe telik, de a győztes csapatok is előbb-utóbb megjárják a mennyország után a poklot is. Mire mentek a régebben még jóval erősebb csapatok?

részletek

A legjobban felbolyduló pilótapiac

Az idei évben nem sok változás áll be a pilótafelállást tekintve a Formula-1-ben. Volt azonban egy évad, amikor alig maradt valaki a helyén, óriási változások történtek a csapatoknál.

részletek

Retro - Amikor Senna pofonvágta Irvine-t

A brazil kiválóság elejétől a végéig uralta az 1993-as Japán Nagydíjat, noha versenyébe egy szemtelen újonc fickándozása is belezavart - a háromszoros F1-es bajnokot nem olyan fából faragták, hogy ezt büntetlenül hagyta volna.

részletek

Hakkinen nem tisztelte Sennát

Meghökkentő történet került napvilágra Ayrton Senna és Mika Hakkinen kapcsolatáról, ami kicsit sem volt ideális. A fiatal Hakkinen bizony beszólt már első közös mclarenes futamuk előtt a brazil legendának.

részletek
Olvastad már?