DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek

1993

A legjobban felbolyduló pilótapiac

Az idei évben nem sok változás áll be a pilótafelállást tekintve a Formula-1-ben. Volt azonban egy évad, amikor alig maradt valaki a helyén, óriási változások történtek a csapatoknál.

részletek

Retro - Amikor Senna pofonvágta Irvine-t

A brazil kiválóság elejétől a végéig uralta az 1993-as Japán Nagydíjat, noha versenyébe egy szemtelen újonc fickándozása is belezavart - a háromszoros F1-es bajnokot nem olyan fából faragták, hogy ezt büntetlenül hagyta volna.

részletek

Hakkinen nem tisztelte Sennát

Meghökkentő történet került napvilágra Ayrton Senna és Mika Hakkinen kapcsolatáról, ami kicsit sem volt ideális. A fiatal Hakkinen bizony beszólt már első közös mclarenes futamuk előtt a brazil legendának.

részletek

Retro - Prost, Senna és Schumacher hihetetlen csatája

Egy nagydíj, ahol óriási harcot vívott egymással a három legnagyobb ász, Senna, Prost és Schumacher. Ijesztő ütközés, safety car, üzemanyaggondok, motorhiba, szinte minden történt. Videón a fontos események.

részletek

Retro – Akit „öregen” értek a sikerek

1993-ban friss Daytona-győztesként mutatkozott be az F1-ben, hat évvel később majdnem Le Mans-t nyert, közte besöpört egy Formula–3000-es címet is, utoljára 2008-ban indult a 24 óráson. Hinnéd, hogy 1955-ben született?

részletek

Retro - Prost büntetéssel szerzi utolsó győzelmét

Az 1993-ban ezen a napon rendezett hockenheimi Német Nagydíj jelentette az F1 addigi legsikeresebb versenyzője egyik sikersorozatának a végét - ráadásul nem is akármilyen körülmények között.

részletek

Retro – Mansell letarolja Amerikát

Nigel Mansell az egyetlen ember, aki megnyerte az F1 és IndyCar bajnoki címét egymást követő években, a tengerentúli sorozatban újoncként győzött le mindenkit. Már első tesztjén megmutatta, nem fog semmit a véletlenre bízni…

részletek

"Ayrton pillanatok alatt más ember lett"

Alain Prost érzelmes nyilatkozatot adott egykori F1-es riválisa utolsó hónapjairól, és elárulta azt is, hogy Sennának felajánlotta jövőbeni csapata egyik ülését is.

részletek

Retro – Senna utolsó hazai győzelme

1993. március 28-án rendezték az az évi F1-es világbajnokság Brazil Nagydíját, amely a legendás Ayrton Senna utolsó hazai győzelmeként, egyben a McLaren századik F1-es futamelsőségeként vonult be a történelembe.

részletek

HGP 1993 – Csillagok hullnak, születnek újak

Bár ezt ekkor még nem sejthettük, az előző évtized két legnagyobbja, Ayrton Senna és Alain Prost 1993-ban versenyzett utoljára a Hungaroringen – a pályának új sztárja lett Damon Hill személyében.

részletek

Retro – Ayrton Senna ülés nélkül marad?

Volt olyan pillanat, amikor úgy tűnt, hogy Mika Hakkinen és Michael Andretti lesz a McLaren F1-es csapatának két pilótája 1993-ban, Senna pedig ülés nélkül marad. A folytatás is megér egy misét.

részletek

Retro - Nem járt büntetés a pofonért

Ayrton Senna háromszoros világbajnokként nehezen viselte, ha valaki ellene mert szegülni a versenypályán, pláne nem egy lekörözött esetében. A brazilt felmentették az F1 egyik leghíresebb pofonja után.

részletek