Steward
Gobodics Tamás
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 29. péntek

1993

Retro – Akit „öregen” értek a sikerek

1993-ban friss Daytona-győztesként mutatkozott be az F1-ben, hat évvel később majdnem Le Mans-t nyert, közte besöpört egy Formula–3000-es címet is, utoljára 2008-ban indult a 24 óráson. Hinnéd, hogy 1955-ben született?

részletek

Retro - Prost büntetéssel szerzi utolsó győzelmét

Az 1993-ban ezen a napon rendezett hockenheimi Német Nagydíj jelentette az F1 addigi legsikeresebb versenyzője egyik sikersorozatának a végét - ráadásul nem is akármilyen körülmények között.

részletek

Retro – Mansell letarolja Amerikát

Nigel Mansell az egyetlen ember, aki megnyerte az F1 és IndyCar bajnoki címét egymást követő években, a tengerentúli sorozatban újoncként győzött le mindenkit. Már első tesztjén megmutatta, nem fog semmit a véletlenre bízni…

részletek

"Ayrton pillanatok alatt más ember lett"

Alain Prost érzelmes nyilatkozatot adott egykori F1-es riválisa utolsó hónapjairól, és elárulta azt is, hogy Sennának felajánlotta jövőbeni csapata egyik ülését is.

részletek

Retro - A Formula-1 legjobb első köre

Ezzel a jelzővel illetik Ayrton Senna produkcióját a 1993-as Európa Nagydíjon, ahol a brazil legenda pályafutása egyik legnagyszerűbb és legemlékezetesebb versenyét futotta a McLarennel.

részletek

Retro – Senna utolsó hazai győzelme

1993. március 28-án rendezték az az évi F1-es világbajnokság Brazil Nagydíját, amely a legendás Ayrton Senna utolsó hazai győzelmeként, egyben a McLaren századik F1-es futamelsőségeként vonult be a történelembe.

részletek

HGP 1993 – Csillagok hullnak, születnek újak

Bár ezt ekkor még nem sejthettük, az előző évtized két legnagyobbja, Ayrton Senna és Alain Prost 1993-ban versenyzett utoljára a Hungaroringen – a pályának új sztárja lett Damon Hill személyében.

részletek

Retro – Ayrton Senna ülés nélkül marad?

Volt olyan pillanat, amikor úgy tűnt, hogy Mika Hakkinen és Michael Andretti lesz a McLaren F1-es csapatának két pilótája 1993-ban, Senna pedig ülés nélkül marad. A folytatás is megér egy misét.

részletek

Retro - Nem járt büntetés a pofonért

Ayrton Senna háromszoros világbajnokként nehezen viselte, ha valaki ellene mert szegülni a versenypályán, pláne nem egy lekörözött esetében. A brazilt felmentették az F1 egyik leghíresebb pofonja után.

részletek
Olvastad már?