DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Irvine: Vettel egy túlértékelt, egynyári fecske

A volt F1-es pilóta, Eddie Irvine alaposan kiosztotta a szerinte túlértékelt Sebastian Vettelt. Egynyári fecskének nevezte a négyszeres világbajnok németet, de Hamilton is kapott az északírtől.

Eddie Irvine mindig is az F1 egyik fenegyerekének számított, mostani nyilatkozatával pedig már-már Jacques Villeneuve-i magasságokba emelkedett. A 2002-ben visszavonult északír mondhatjuk, hogy eddig sem ápolt jó barátságot Vettellel, akit korábban egy interjúban elkényeztetett kölyöknek hívott, aki szerelmes önmagába.

Mostanra sem változott meg az 53 éves exversenyző véleménye a németről: „Úgy gondolom, Vettel egy jó versenyző, de hogy négyszeres világbajnok legyen… Számomra hihetetlen. Szerintem teljes mértékben túlértékelt versenyző, aki egy egynyári fecske volt, és Lewisnak sokkal több veleszületett tehetsége van” – idézi a BBC Irvine-t.

Igaza volna Irvine-nak?


Hamilton már úgy tűnt, hogy megfeleltetik Eddie Irvine szemében, azonban ez csak addig volt így, míg Vettelhez hasonlította őt: „Lewis mindannyiuk közül kiemelkedik, más ligában játszik. Ugyanakkor nem Michael ligájában. Úgy gondolom, még csak a közelébe sem érhet, még akkor sem, ha sorra gyűjti be a győzelmeket. Övé a legjobb autó, sokkal több verseny van manapság, és a kihívóinak kvalitása is megkérdőjelezhető” – mondja a négyszeres futamgyőztes.

„Vettel akkor jó, ha az élen haladhat, senkitől sem zavartatva. Lewis vele szemben sokkal összeszedettebb. Végig arra fókuszál, hogyan kerülhetne a riválisa elé. Vettel, mikor versenyeznie kell valaki ellen, annyira csak a másik pilótára tud koncentrálni, hogy elkerülhetetlenül összeütközik vele. Szinte mindig ez történik vele.”

„Michael minden nap ott volt a szeren, akárcsak Senna, de Lewisnak megvannak a rossz napjai. Ha megnézzük azt a két évet, amit Button oldalán töltött el, akkor azt láthatjuk, hogy abban a két évben Jenson több pontot szerzett nála. Ez Michaellel sohasem történt meg, mivel ő stabilan tudott hozni egy sokkal magasabb szintet” – forgatta meg még egyszer a kést Hamiltonban is Irvine.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: