DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Átépítik a veszélyes francia bokszutcát

Paul Ricard közel három évtized után érkezett meg újra a Formula-1-be, ám a bokszutcát nem övezte óriási megelégedés, különösen a veszélyesnek mutatkozó bejárat és kijárat miatt.

Az egyik problémát a jelek szerint sikerült orvosolni, a bokszutca bejáratánál ugyanis az éles balkanyar miatt sokat panaszkodtak a csapatok. Ha egy pilóta ugyanis kissé elmérte volna a kanyarsebességet, könnyedén elüthette volna az első néhány garázs előtt dolgozó szerelőket, leginkább a Mercedes emberei voltak veszélyben.

A téli szünetet a franciák is kihasználták és komoly átépítést eszközöltek az egyik rizikós részen, a bokszutca bejáratánál. Áthelyezték az utolsó előtti kanyar utánra a célegyenes helyett, így ez megoldódni látszik. Charlie Whiting már szemrevételezte a változásokat és rábólintott. 

Más átalakítások is zajlottak a Paul Ricard-pályán, de a bokszból való visszatérés még mindig változatlan maradt (a célegyenesben száguldó autók elé, a versenyvonalra érkeznek vissza a pilóták).

A bokszutca kijáratát ezek szerint nem találták veszélyesnek Whitingék


Charlie Whiting, a Formula-1 versenyigazgatója szerint nem csak biztonsági szempontból lesz jobb a pálya az átalakítás után, de nézői szempontból is előnyös a változtatás. „Minden kanyart újjávarázsoltak, csak az egyenesek maradtak olyanok, mint voltak” – idézi a versenyigazgatót az F1today.net.

„Az új aszfalt egészen hibátlan minőségű, így van okunk azt gondolni, hogy minden gondot megoldottunk. A legfőbb aggodalom a bokszutca bejáratával volt kapcsolatos a tavalyi évben, ez a terület teljesen átváltozott, még a nézők számára is jobb lesz így” – tette hozzá Whiting.

A jelek szerint az FIA nem lát okot aggodalomra a bokszból való visszatérés miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: