Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. június 18. kedd

Whiting

Hárman töltik be Whiting helyét Bahreinben

Az F1-es versenyigazgató váratlan tragédiája után minden feladat Michael Masira hárult Melbourne-ben. A szakember a második versenyen szintén ott lesz, de ezúttal két segítőt is kap.

részletek

Wolff: Nehéz lesz méltóképpen pótolni Charlie-t

A Mercedes csapatfőnöke elmondta, már a vasárnapi futam előtt világossá vált, hogy a csütörtök hajnalban elhunyt Charlie Whiting versenyigazgató fontosabb szerepet töltött be a sport életében, mint azt gondolták, ezért pótlása szinte lehetetlen lesz.

részletek

Retro – Szerelőből F1-es versenyigazgató

Charlie Whiting története a rablóból lett pandúr esete az F1-ben: mielőtt az FIA alkalmazásában a szabályzat őrévé vált, ő maga is csapattagként kereste a kiskapukat – ráadásul a határokat szívesen feszegető Brabhamnél, Bernie Ecclestone embereként. Pályafutásának korai szakaszával tisztelgünk a 66 évesen elhunyt Whiting előtt.

részletek

Kijelölték Whiting ideiglenes utódját

A Charlie Whiting váratlan halála jelentette mély gyászhangulat ellenére a Formula-1-ben a műsornak muszáj folytatódnia, ezért az FIA fél napon belül döntött arról, ki veszi át a szakember számos feladatát az Ausztrál Nagydíjon.

részletek

Vettelt sokkolta Whiting halálhíre

A négyszeres F1-es bajnok szerdán együtt járta végig a pálya egy részét a magyar idő szerint hajnalban életét vesztő egykori versenyigazgatóval - minden pilóta nehezen találta a szavakat az év első hivatalos sajtótájékoztatóján.

részletek

Kivel pótolják Charlie Whitingot?

Lesújtó hírre ébredt Melbourne a 2019-es évadnyitó Ausztrál Nagydíj sajtónapján, csütörtökön: váratlanul elhunyt az egész F1 egyik gerincoszlopának számító versenyigazgató, Charlie Whiting. A brit szakember halála megrázta az egész sportot, a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) pedig pótolnia kell őt, ami nem könnyű feladat.

részletek

Így emlékeznek az F1-es pilóták Charlie Whitingra

Sokkolta a melbourne-i paddockot Charlie Whiting egykori F1-es versenyigazgató halálhíre - a pilóták nyilatkozatokban és közösségi médiában emlékeztek meg a brit szakemberről.

részletek

Elhunyt Charlie Whiting

Szomorú hírrel kezdődik a 2019-es F1-es szezon: 66 éves korában elhunyt a száguldó cirkusz versenyigazgatója, Charlie Whiting.

részletek

Átépítik a veszélyes francia bokszutcát

Paul Ricard közel három évtized után érkezett meg újra a Formula-1-be, ám a bokszutcát nem övezte óriási megelégedés, különösen a veszélyesnek mutatkozó bejárat és kijárat miatt.

részletek

Korlátlan DRS-használat a Formula-3-ban

A megszűnő GP3 filozófiájával teljesen ellentétesen a sorozatot felváltó egységes Formula-3-as bajnokságot azzal kívánják érdekesebbé tenni, hogy nem limitálják az állítható hátsó szárny használatát.

részletek

Megvan a megoldás a pályaelhagyásokra?

Charlie Whiting szerint egyáltalán nem akarnak mindig mérlegelni, ha valaki átlépi a fehér vonalat, ennél sokkal egyértelműbb visszatartó erőre van szükség - Abu Dhabiban ez jól működött.

részletek

Alonso, a visszaeső kanyarlevágó

Még az FIA is furcsán nézett Fernando Alonso viselkedésére az F1-es szezonzáró futamon, ahol a spanyol egymás után három alkalommal vágta le ugyanazt a kanyarkombinációt.

részletek
Olvastad már?