DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel megható üzenete Charlie Whitinghoz

A Brit Nagydíj csütörtökjén emlékestet tartottak a márciusban elhunyt korábbi F1-es versenyigazgató, Charlie Whiting tiszteletére. Sebastian Vettel a pilóták nevében szólalt fel, üzenete alább olvasható.

00119001_070



„Kedves Charlie,

Az autósportban mi mind a stoppertől függünk. Az időtől függünk. Üldözzük az időt. Szakértővé válunk az idő üldözésében. Néha úgy tűnik, hogy sikerült elkapnunk, egy pillanatig kapaszkodunk bele, majd a pillanat elillan. Körbe-körbe futunk az időt üldözve, közben megszűnik körülöttünk a világ. Úgy érezzük, mintha repülnénk. Számunkra ez a legjobb érzés, amit átélhetünk. Ennek viszont ára van: kockázatot vállalunk, ám annak érdekében, hogy megkapjuk ezt az érzést, újra és újra megtesszük.

Az F1 az autóversenyzés csúcsa – semmilyen más versenyautóval nem üldözhetjük gyorsabban az időt. És részben neked is köszönhető, hogy ez a csúcs. Te voltál az, aki biztonságosabbá tette az üldözést a mi generációnk számára. Ennek köszönhető, hogy ma nagyobb biztonságban érezzük magunkat a versenyautónkban, mint bármilyen más autóban. A saját versenyautóinknak nevezzük őket, pedig jelentős részük hozzád tartozik. Nem azt állítjuk, hogy az őrangyalunk voltál, hiszen az angyalok csak időnként jelennek meg. Nem, te a testőrünk voltál. Minden nap dolgoztál, és mindig őriztél minket, amikor a pályán voltunk. Ma is fontos része vagy az életünknek. Fontosabb, mint azt gondoljuk, fontosabb, mint azt ki tudnánk fejezni, és fontosabb, mint azt valaha is el tudnánk képzelni. Az erőfeszítéseid, az ötleteid, a versenyzés és a sport iránti szereteted életeket mentett és fog is még menteni. A szereped olyan mélyreható volt, hogy az egyszerű köszönetnyilvánítás nem is érződik elégségesnek érte. Egy tökéletes kör sem tud olyan mély nyomot hagyni a pályán, mint amekkora utánad maradt. Olyannyira kiegyensúlyozott volt a stílusod, hogy már-már úgy tűnt, megtaláltad a tökéletes beállítást.

Minden jelenlegi Formula-1-es versenyző nevében végül szeretnénk elmondani: egy igazi versenyző voltál. Te voltál a versenyigazgatónk, az őrünk, a barátunk. És közöttünk is maradsz, hiszen mindenki addig van életben, amíg az utolsó ember is meg nem feledkezik róla. Mi emlékezni fogunk rád.

Vigyázz magadra, Charlie. Köszönjük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: